Hlavní obsah

Vánoce v České televizi (nejen) s trojicí nových pohádek

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize o letošních Vánocích nadělí divákům tři premiérové pohádky od tří výrazných režisérů, K. Janáka, J. Stracha a J. Nvoty. Tentokrát se jejich hrdinové musí vypořádat s nepřízní osudu, kterou zapříčinila prázdná královská pokladna, zapomnětlivá sudička nebo čarovný nápoj.

Foto: archív České televize

Z pohádky Svatojánský věneček

Článek

Nejen o těchto třech premiérových pohádkách, ale i dalších programech, které chystá Česká televize na svých kanálech, byli novináři informování na tiskové konferenci v prostorách České televize 10. listopadu. Setkání s novináři se zúčastnil nejen generální ředitel České televize P. Dvořák, ale i herci, kteří se v premiérách objeví - Z. Adamovská, J. Mádl, T. Kuchařová, E. Jansová a další.

Mezi novinkami je pohádka Korunní princ, která bude vysílána na Štědrý den. První svátek vánoční bude patřit pohádce Svatojánský věneček a druhý svátek vánoční pak pohádce Johančino tajemství.

Za zajímavost jistě stojí, že Česká televize koupila ke svému vysílání práva i ke klasice vánoc a to pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Pohádky budou diváky České televize ale provázet po celé Vánoce, těšit se mohou na Anděla Páně, Kouzla králů, Peklo s princeznou, Tajemství staré bambitky a řadu dalších. Navíc Česká televize nabídne historicky první pohádku pro sluchově postižené děti a jejich rodiče, hranou neslyšícími herci ve znakovém jazyce. Unikátní pohádkový příběh Vánoční království uvede 23. prosince magazín Televizní klub neslyšících.

Česká televize nabídne svým divákům během svátků také tři filmové premiéry. Poprvé budou moci v televizi zhlédnout kritiky i publikem oceňovaný snímek Fair Play, hvězdně obsazené Anděly všedního dne i novou komedii s Jiřím Mádlem a Taťánou Kuchařovou Správnej dres.

Vedle novinek přinese Česká televize o Vánocích na obrazovku i filmovou klasiku. Ve vysílání se tak objeví oscarové snímky, jako je Králova řeč nebo Nedotknutelní, série nejoblíbenějších filmů s Charliem Chaplinem, Peterem Sellersem nebo Jeanem-Paulem Belmondem, ale i české tituly náležející do zlatého fondu naší kinematografie, Adéla ještě nevečeřela, Pelíšky, Tajemství hradu v Karpatech, Občanský průkaz a další.

Magdalena Kožená, Andrea Bocelli, Renée Flemingová i Pink. Koncerty mnoha žánrů čekají diváky ČT art o letošních vánočních svátcích. A nejen ony, kulturní stanice České televize nabídne od 18. prosince vysílací schéma čítající dvacítku premiérových pořadů i několik přímých přenosů svátečních hudebních vystoupení z Česka i ze zahraničí.

Vánoční koncertní sérii zahájí britská zpěvačka Jessie J., naváže mezzosopranistka Magdalena Kožená, v neděli 27. prosince pak fenomenální Renée Flemingová v opeře Lucrezia Borgia a hned den poté, v novém multimediálním představení Vivaldianno, Michal Dvořák a houslista Jaroslav Svěcený. 

Reklama

Výběr článků

Načítám