Hlavní obsah

Vandalové demolují pražský Amsterdam shop

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Žižkově byla pobočka sítě Amsterdam shopu otevřena asi měsíc, nyní už přes tři týdny nefunguje. Obchod ale zažívá nájezdy vandalů nebo nedočkavých zákazníků.

Foto: Ondřej Kořínek

Amsterdam shop po útoku vandalů.

Článek

Obchod se na Žižkově otevřel na přelomu února a března a postupně upravoval svou otevírací dobu tak, aby vyhovovala zákazníkům. Bylo tedy otevřeno až do dvou hodin ráno. Když v dubnu vstoupila v platnost novela zákona, která rozšířila seznam zakázaných látek, obchod se uzavřel.

Na vstupních dveřích se zákazníci, kteří sbírají sběratelské předměty, mohli dočíst, že bude otevřeno znovu za 14 dní. Nestalo se tak a policie v Olomouci zadržela manažera pro prodej předmětů v ČR. Nefunguje ani internetová stránka obchodu.

Vandalové nebo nedočkaví zákazníci?

Pražská pobočka sítě Amsterdam shopu si dala záležet na pěkné výloze a také na výloze, přes kterou by nebylo vidět dovnitř obchodu. Ta je nyní terčem vandalů nebo lidí, kteří se dožadují nového zboží. Dveře obchodu nesou známky pokusu vloupaní, rozbitá je i výloha okna obchodu. Díra ve dveřích je improvizovaně zakrytá dřevem, na kterém se dozvíte, že prodejna je dočasně uzavřena.

Zda se chtěl někdo do obchodu vloupat nebo jde jen o vandalství, neví ani policie. „Místní oddělení Žižkov nemá hlášené žádné vloupání, ani žádný jiný trestný čin, který by se týkal Amsterdam shopu,“ uvedla tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Vyjádření prodejce se získat nepodařilo, protože s médii většinou nekomunikuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám