Hlavní obsah

Valašskou krajinu provoní hudebně gastronomický festival Dny guláše a piva na Zavadilce

Novinky, Petr Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nadcházejícím víkendu 27. až 29. července v areálu Zavadilka na Prostřední Bečvě se koná již několikátý ročník tradičního gastronomicko-hudebního festivalu Dny guláše a piva.

Foto: Petr Novotný

Dny guláše a piva Areál zavadilka

Článek

Sportovně rekreační areál Zavadilka, kde je vyhlášená historická restaurace Zavadilka a Valašský šenk, se nachází na Prostřední Bečvě; přibližně deset minut jízdy autem z Rožnova pod Radhoštěm.

Prožitek nejen pro žaludek, ale i uši

A právě zde bude probíhat celý víkend od pátku 27. července zmíněný festival, v jehož průběhu si budete moci pochutnat na vynikajících místních specialitách, v nabídce budou steaky, uzeniny a zejména guláše od různých kuchařů.

Protože jídlo je potřeba řádně zapít, budete mít možnost si vybrat piva od tradičního Radegastu nebo Krušovické nefiltrované 12°, Plzeňské 12°, Bernarda či Zubra a Holbu Šeráka. Pamatováno bude i na řidiče, k dispozici bude i řada nealkoholických nápojů, stejně tak i nealkoholického piva. K poslechu či tanci zahrají dvě lokální kapely Navalentym a Duo Decolt. Na pátek je vstupné zdarma.

V sobotu se chystají o něco silnější hudební kapely, jež nabídnou různé hudební styly od tradičního rocku, který zahraje kapela Grogy, po ráznější punk rock od skupiny Outsider; nebudou chybět ani klasické pop rockové známé skladby skupiny Lucie od kapely Lucie Revival. Na závěr večera vás roztančí v rytmu taneční muziky a diska Dj Bery.

Po celý den budete moci ochutnávat různé speciality a využít různých sportovních aktivit, jako je minigolf, ping pong či si zahrát fotbal nebo basketbal. Pro méně sportovně akční jsou zde různé hrací automaty pro děti nebo stolní fotbálky a šachy. První kapela začíná hrát od 17:30, na kterou zaplatíte celovečerní vstupné 100 Kč - do té doby bude vstup zdarma.

I v neděli pokračuje hudební produkce a ochutnávky

Na neděli se zvolilo mírnější tempo hudební produkce, aby si lidé z předešlých dnů trochu odpočali a mohli nadále pokračovat v tomto třídenním maratonu nejen chuťových pohárků.

Celým dnem bude provázet moderátor ostravského rozhlasu Artur Kubica, představí dvě dechové kapely ze Slovenska Maguranka a Lužňanka - dále zahrají Valašské kapely Bystřičanka, Lidečanka a Záhořané. Celodenní vstupné stojí 50 Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Areál Zavadilka je významnou křižovatkou 

Na křižovatce, která je opodál, se můžete vydat na Pustevny, které spadají rovněž do katastru obce Prostřední Bečva. Pustevny (1018 m n. m.) jsou nejvýznamnější a nejnavštěvovanější horské středisko Beskyd na hranici Zlínského a Moravskoslezského kraje. Jsou optimálním místem pro nenáročné turistické a hřebenové výlety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám