Hlavní obsah

Valašské muzeum v přírodě zve na Večer při svíčkách s Ensemble Flair

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První adventní nedělí začne cyklus vánočních pořadů, který připravuje každoročně Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Tradiční Večer při svíčkách tentokrát přivítá nadžánrový Ensemble Flair Jana Rokyty, uskuteční se 3. prosince od 17.00 hodin v Janíkově stodole.

Foto: Promo Ensemble Flair

Článek

Slavnostní koncert s názvem Večer při svíčkách přinese symbiózu hudby lidové a vážné.

Na pódiu Janíkovy stodoly Valašského muzea v přírodě přivítají kapelu Ensemble Flair. V hudební mozaice Čas rozjímání, čas radosti uslyšíte nadžánrové zpracování lidové melodiky. Zazní legendární a autorskou muzikou opředené verše Petra Bezruče, vlastní textové kreace zpěvačky Kláry Blažkové, lidová poezie Leoše Janáčka, autorské skladby Jana Rokyty i písně času vánočního.

Ensemble Flair svým nástrojovým obsazením a přítomností sólové zpěvačky vychází z moravské lidové tradice. Všichni členové Flairu se narodili a žijí na Moravě, kde naplňují svět hudbou a zpěvem. Tu a tam si rádi "odskočí" pro textovou či melodickou inspiraci někam jinam...

Koncert bude zahájen představením knihy Jiskřičky naděje: Vzpomínky Jiřiny Gryczové-Koláčkové, kterou Valašské muzeum vydalo ve spolupráci s Valašským muzejním a národopisným spolkem.

Prodej vstupenek bude zahájen v 16.00 u vstupu do Dřevěného městečka. 

Reklama

Výběr článků

Načítám