Hlavní obsah

Valašské Klobouky rozdají občanům kompostéry

Novinky, Lenka Zvonková

Město Valašské Klobouky opět posílí systém třídění odpadů, a sice poskytnutím druhé várky kompostérů pro domácí využití. Díky úspěšné žádosti o dotaci z Operačního programu Životní prostředí jich bude ke zvýhodněné výpůjčce nabídnuto celkem tři sta.

Foto: Lenka Zvonková

Město Valašské Klobouky znovu nabídne lidem zvýhodněné kompostéry

Článek

„Mezi občany byl při minulé výzvě o kompostéry obrovský zájem. Abychom nyní uspokojili poptávku v co největší míře, budeme přednostně přidělovat kompostéry těm žadatelům, kteří první možnosti nevyužili, nebo se na ně z důvodu omezeného množství nedostalo. Na jedno číslo popisné bude možné přidělit jen jeden kus,“ sdělila referentka odboru životního prostředí Leona Vlčková.

Žadatelé dále musí mít trvalý pobyt na území města Valašské Klobouky či místních části Lipina, Smolina a Mirošov a rovněž nesmí být dlužníky města.

Žádost o zapůjčení kompostéru je možné podat do konce dubna prostřednictvím přihlášky, která je součástí nového čísla Valašskoklobouckého zpravodaje a také je k dispozici ke stažení na webu města. Přihlášky v listinné podobě mohou občané vhazovat do schránky městského úřadu, v elektronické podobě je mohou zasílat na e-mail vlckova@mu-vk.cz.

Plastové kompostéry o objemu 720 litrů budou zájemcům předány do bezplatného užívání na základě smlouvy o výpůjčce. Po pětileté době udržitelnosti projektu pak přejdou do jejich vlastnictví. Distribuce mezi občany se předpokládá v červnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám