Hlavní obsah

Valašské Klobouky na středu přichystaly Cykloden

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky v rámci Evropského týdne mobility připravují na středu 19. září Cykloden plný bohatého programu, jemuž budou dominovat dopravní prostředky s koly, řídítky a pedály.

Foto: archiv MěÚ Val. Klobouky

Hostem Cyklodne bude Josef Zimovčák

Článek

Návštěvníci horní části Masarykova náměstí si například budou moci vyzkoušet jízdy na tandemu i zdolání trati zručnosti, podívají se na bike show a také se setkají s legendou jednokola Josefem Zimovčákem a klobouckým bikerem Michalem Láníkem. V plánu je i procházka po trase plánované cyklostezky do Brumova.

„Evropský týden mobility je kampaň, jejímž cílem je upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou a nabídnout alternativní způsoby cestování. Protože se naše město aktuálně věnuje přípravě tras pro cyklostezky, rozhodli jsme se uspořádat den speciálně zaměřený na tuto tématiku,“ uvedl k akci místostarosta Martin Janík.

„Představením plánů na cyklostezku vlastně celý program zahájíme. Od 8 hodin totiž zveme všechny zájemce k procházce po místech, kudy by mohla v budoucnu vést zamýšlená stezka z Valašských Klobouk směrem na Brumov,“ pozval místostarosta. Výšlap startuje od kloboucké pily.

Od 10 hodin se pak začne odehrávat program Cyklodne na diagonále vedoucí přes Masarykovo náměstí. Své mistrovské kousky publiku předvedou BMX a MBT jezdci a také sami diváci si budou moci ověřit svou zručnost na vytyčené cyklotrase. Zdolat ji budou moci klasicky, nebo ve dvou na tandemu. Pro milovníky novinek potom budou k osobnímu prověření připraveny poslední modely elektrokola. Po celou dobu hlavního dění bude návštěvníkům podávat občerstvení venkovní kavárna s prozaickým názvem Posaďte se, prosím.

„Zvláště zajímavá bude beseda se známým jezdcem Josefem Zimovčákem a místním závodníkem Michalem Láníkem, která začne v 11.30 v sále Valašskoklobouckého podnikatelského centra. Vedle osobních zážitků obou sportovců se příznivci seznámí i s reálným prostředím závodů, a to prostřednictvím promítání autentických záběrů z cyklistických podniků,“ uvedl Martin Janík.

Tematický den pak završí projekce nizozemského filmu Kráska a bicykl v klobouckém kině Svět. Začátek v 19.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám