Hlavní obsah

V ZOO Olomouc se radují z pruhovaného mládence

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř po roce se v ZOO Olomouc radují z nového přírůstku zeber Chapmanových. Mládě narozené 15. listopadu je 19. potomkem, který se zdejšímu chovnému stádu povedlo přivést na svět. Hřebeček dostal jméno Daren.

Foto: Milan Kořínek
Článek

ZOO Olomouc získala první jedince zebry Chapmanovy v roce 1988, chovnou skupinu se podařilo sestavit v roce 2005. Od té doby se zebry pravidelně rozmnožují.

Darenovou matkou je devítiletá Dáša, která pochází z Plzně, otcem osmiletý hřebec Tyler, původem z anglické ZOO v Marwellu.

„Dáša své vůbec první mládě u nás zavrhla, od roku 2007, kdy spolu s Tylerem přivedla na svět klisničku Viktorku, je vzornou matkou. V roce 2010 se jim narodil další hřebeček Dalmar,“ uvedla tisková mluvčí zahrady Hana Labská. Dáša se navíc ujala i dvouměsíčního potomka klisny Apaji, která uhynula.

K 1. prosinci 2011 chová olomoucká zoo stádo šesti zeber, složené z jednoho hřebce, tří klisen, roční mladé klisničky a nového mláděte hřebečka Darena.

Výběr článků

Načítám