Hlavní obsah

V Zoo Brno budou v neděli slavit MDŽ

Novinky, Jiří Smutný

V neděli 21. června se bude v brněnské zoologické zahradě slavit Mezinárodní den žiraf. Návštěvníci se mohou pustit do žirafího kvízu a pokusit se vyhrát plyšovou žirafu, pochutnat si na afrických specialitách nebo nakrmit žirafy se Šárkou Kašpárkovou.

Foto: Jiří Smutný

Brněnské žirafy

Článek

Celá neděle bude na Mniší hoře v Brně ve znamení žiraf. Jejich mezinárodní den je iniciován Fondem na ochranu žiraf (GCF) a podporován EAZA EEP programem žiraf. Na celém světě dnes žije ve volné přírodě už jen necelých osmdesát tisíc těchto nádherných zvířat.

Ve 14 hodin se uskuteční atraktivní komentované krmení žiraf, tentokrát s trojskokanskou legendou Šárkou Kašpárkovou a výherci soutěže s rádiem Krokodýl. „Žirafy jsou úžasná zvířata a já se moc těším na setkání s nimi i s návštěvníky,“ řekla známá sportovkyně.

Návštěvníci si mohou v pokladně vyzvednout zábavný kvíz o žirafách a ve 14.30 hodin pak Šárka Kašpárková vybere vítěze, který získá velkou plyšovou žirafu.

V Africké vesnici mohou navíc zájemci ochutnat na stánku partnerské neziskové organizace Bwindi Orphans kávu a sušené ovoce z Ugandy a koupí rukodělných výrobků podpořit africké sirotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám