Hlavní obsah

V září zasedne do lavic v Havířově přes 600 prvňáčků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápisy do prvních tříd základních škol pro školní rok 2020/2021 se kvůli koronavirové pandemii uskutečnily bez přítomnosti dětí také v Havířově. Ředitelé sedmnácti základních škol zřizovaných městem obdrželi celkem 723 přihlášek.

Foto: Zdroj Magistrár města Havířova

V září 2020 nastoupí do základních škol v Havířově více než 600 prvňáčků (ilustrační foto).

Článek

U 110 z přihlášených dětí pak požádali zákonní zástupci dětí o odklad povinné školní docházky. Do havířovských školních lavic tak poprvé ve svém životě usedne více než 600 prvňáčků.

Počet prvních tříd bude od září dosahovat čísla 31, prvenství v jejich počtu získá Základní škola 1. máje Havířov, která otevře 4 první třídy pro 83 přihlášených. Ostatní školy počítají s tím, že pro prvňáčky otevřou jednu až dvě třídy. Počty dětí ve třídách se budou pohybovat od 11 do 25 žáků.

„Pro děti s odkladem školní docházky se plánují otevřít tři přípravné třídy na třech školách. Na dvou z nich - ZŠ Generála Svobody Havířov a ZŠ Žákovská Havířov - fungují přípravné třídy i v tomto školním roce. ZŠ Školní Havířov bude město jako svého zřizovatele žádat o souhlas s otevřením přípravné třídy od nového školního roku 2020/2021. ZŠ Školní Havířov je v rámci škol ve městě, zařízením s největším počtem přihlášených s odkladem školní docházky - celkem 18. Stejný počet přihlášených dětí nastoupí do první třídy této školy,” uvedla náměstkyně primátora města Havířova pro školství a kulturu Jana Feberová.

Školní rok 2019/2020 

Do 17 základních škol v Havířově dochází v tomto školním roce 5 910 dětí, z toho 628 prvňáčků.

Vloni přišlo k zápisům do prvních tříd 634 předškoláků, u 102 z nich však žádali rodiče o odklad školní docházky. Z daného důvodu jsou na 2 školách (ZŠ Generála Svobody, ZŠ Žákovská) zřízeny 2 přípravné třídy s kapacitou pro 30 žáků. Ve školním roce 2019/2020 tyto třídy navštěvuje 22 dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám