Hlavní obsah

V Zámeckém parku zahájili pavouci školní rok

Novinky, Rostislav Kadlec

U příležitosti zahájení školního roku připravilo na páteční odpoledne teplické Salesiánské středisko Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže pro děti soutěžní program „Pavoučí den“.

Foto: Rostislav Kadlec

Pavoučí den v Teplicích

Článek

Akce proběhla v teplickém Zámeckém parku „u opiček“. Na děti čekaly lanové aktivity a další soutěže na téma „pavouci“. Soutěžní odpoledne se konalo v rámci oslav 25. výročí příchodu salesiánů do Teplic.  

Děti si na soutěžních stanovištích vyzkoušely nejrůznější úkoly. „Procvičily si rovnováhu při přechodu na laně,“ popisuje hry koordinátorka programu Nikola Minaříková, „nebo prolézaly sítí z provázků.“ Na konci čekalo na děti překvapení v podobě drobných sladkostí. Ve volném čase se kromě toho mohly naučit hrát pétanque a seznámit se s nabídkou kroužků a programů salesiánského střediska na tento školní rok. Vstup byl na všechny atrakce zdarma.  

Salesiánské středisko bude tento školní rok otevřeno opět každý pracovní den odpoledne. Děti mohou přijít, napsat si úkoly, doučit se něco do školy, půjčit si různé hry, zúčastnit se zájmového kroužku (kytara, tvoření, sportovní hry a další) nebo jen tak posedět a popovídat s některým z kamarádů nebo vedoucích. Mladí lidé nad 13 let využívají dále pomoc sociálních pracovníků např. při hledání brigád, psaní životopisů či doprovodu na úřady.  Salesiáni nabízejí pomocnou ruku také sociálně slabším rodinám s dětmi. Více informací je možné nalézt na http://teplice.sdb.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám