Hlavní obsah

V zahradě zámku Mníšku pod Brdy uvidíte představení Přemyslův soud

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 21. 9. od 19 hodin se v zahradě mníšeckého zámku můžete přijít podívat na Přemyslův soud. Zábavné představení odehrají členové Dobříšského divadelního spolku Kruh čili Disku, kteří vás zavedou do počátků českých dějin.

Foto: Anna Čelouchová

V zahradě zámku se pobavíte u divadelního představení.

Článek

Jak to vlastně všechno bylo v době bájného knížete Přemysla? To se přesně dozvíme z divadelní komedie Ervína Hrycha Přemyslův soud. Hru, kterou zrežíroval Oldřich Kníže, odehrají členové ochotnického divadla v Dobříši. V jejich podání se diváci mohli zasmát a pobavit třeba při zhlédnutí hry V tichém domě na Čertovce nebo Postel pro anděla.

Spolek dobříšských divadelníků vznikl už v roce 1963, ale jeho činnost pak byla na dlouhá léta přerušena. Opět se sešli roku 1994 a od té doby mají na svém kontě množství představení odehraných s obdivuhodným zápalem a nasazením. V letošním roce nastudovali hru zabývající se úsvitem našich dějin, dobou vlády bájného knížete Přemysla, kdy na jejím počátku došlo k podivné, takzvané Dívčí válce. O ní nás informuje několik kronikářů, ale jak to bylo doopravdy…?

Svou verzi slavného příběhu obohacenou i několika hudebně-zpěvními vsuvkami nám předvedou herci Dobříšského divadelního spolku v pátek 21. září od 19 hodin v příjemné a romantické atmosféře zámeckého parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám