Hlavní obsah

V Týništi se po roce sešli hráči Dominionu

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. března se v DDM Týniště nad Orlicí konal hlavní turnaj série Dominion tour, který každoročně pořádá Duha - Děsír Praha pod záštitou firmy Albi.

Foto: Eva Jenčíková

Herní místnost byla zcela zaplněna aktivními hráči.

Článek

Mezi účastníky byly děti od 8 let, vysokoškoláci a také padesátiletí dospělí. Dohromady se jich sešlo 34, což je jeden z největších počtů hráčů na turnaji v republice.

Karetní hra Dominion je velmi variabilní, v českém vydání už existuje 7 rozšíření a další vyjde v letošním roce. Hráči se snaží během hry získat do svého balíčku karet takovou kombinaci karet, která jim pomůže k zisku nejvíce vítězných bodů.

Turnaj se hrál na pět kol a až na jedno zaváhání jím prošel k celkovému vítězství Ladislav Jenčík, před Svatoplukem Ledlem a Jiřím Kurkou. Všichni získali deskové hry od firmy Albi.

V juniorské kategorii si pěknou cenu a postup do celostátního finále odnesla Aneta Matušková, Jakub Pírko a Petra Vaníková. Celý den vládla na turnaji pohodová atmosféra, hráči připravovali aktivně další vylosované karty a po skončení se podíleli na úklidu celé místnosti. Nad pravidly a losováním bděl hlavní rozhodčí Pavel Ranocha.

Naučit se Dominion může opravdu každý, rádi přivítáme další zájemce v našem herním klubu, kde hrajeme každou středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám