Hlavní obsah

V tunelech u Nelahozevsi vlak usmrtil mladého muže

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na železniční trati 091 mezi městem Kralupy nad Vltavou a Nelahozevsí došlo po dvou letech opět k tragickému úmrtí.

Foto: Martin Tlustý

Soustava Nelahozeveských tunelů je dlouhá celkem 355,5 m, první tunel o délce 23,30 m je současné nejkratším železničním tunelem v ČR.

Článek

Jak potvrdil tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal, "v noci z pátku na sobotu 15. září zde kolem 03.00 hod. nákladní vlak usmrtil mladého muže ve věku 26 let."

Tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla k tomu dodal: "Neštěstí se stalo mezi druhým a třetím tunelem hned nad zdejší Dvořákovou stezkou, která se zde jako jediná schůdná cesta vine po jinak nepřístupném levém břehu řeky Vltavy mezi Kralupami a Nelahozevsí."

Provoz na trati byl ihned zastaven a na místo neštěstí vzápětí dorazil Hasičský záchranný sbor SŽDC z Kralup následován policisty a specialisty z odboru mimořádných událostí SŽDC. Přivolaný úřední lékař na místě konstatoval, že zranění muže po střetu s nákladním vlakem nebyla slučitelná se životem.

Na několik minut po páté hodině ranní byl dočasně obnoven obousměrný provoz po první traťové koleji kvůli průjezdu nejdůležitějších čekajících vlaků. Poté byl provoz znovu přerušen kvůli uzavření policejního šetření a předání pozůstatků zemřelého pohřební službě. Krátce po šesté hodině ranní byl již vlakový provoz postupně obnovován v plném rozsahu.

Obdobná tragická událost se zde na téměř na identickém místě přihodila v pondělí 28. června 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám