Hlavní obsah

V tovačovskym zámku, hrajó na cimbálku...

Novinky, Zdena Ludvová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Májový podvečer v sobotu 28. května od 17 hodin můžete posedět a pobavit se v tovačovskym zámku, budó tam hrát na cimbálku, stejně jako se zpívá ve známé hanácké písni.

Foto: Zdena Ludvová

pozvánka k posezení u cmbálu do Tovačova

Článek

Krásný  park zámku v Tovačově poskytuje v letní sezóně zázemí kulturním programům nejrůznějšího charakteru a žánrů pro všechny věkové a zájmové skupiny. Svou tradici zde má  také hanácký folklórní program Tovačovské fěrtóšek.

V letošním roce je akce pořádána v netradičním termínu v sobotu 28. května v podvečer od 17 hodin. Pro příznivce folklóru pořadatel město Tovačov ve spolupráci s místním  hanáckým spolkem Hatě připravuje Májové posezení u cimbálu. 

Na cimbálek bude hrát v tovačovskym zámku cimbálová muzika Májek z Brna. V tanečním programu se představí tanečníci souboru lidových písní a tanců Májek a místní hanácký spolek Hatě Tovačov s posilou zakládajících členů spolku. Bohaté občerstvení patří k této akci.

Hosté mohou dokonce využít k příjezdu do Tovačova i historického vlaku, který tento den jezdí na místní trati z Kojetína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám