Hlavní obsah

V Těšanech se sejdou mladí kováři

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 5. září se v kulturní technické památce Kovárna v Těšanech koná 16. ročník veřejné soutěže Mladý těšanský kovář.

Foto: Jiří Smutný

Historická kovárna v Těšanech

Článek

Soutěž je určena žákům a absolventům středních odborných škol a učilišť. Navíc mohou letos poprvé soutěžit i amatérští kováři do 25 let.

Soutěž začíná v 9 hodin a potrvá do 15 hodin, kdy budou vyhlášeny výsledky. Pořádají ji Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická v Brně, Technické muzeum v Brně a obec Těšany, a to v rámci akce Národopisné slavnosti Těšany - dědina na pomezí dvou regionů - Hanáckého Slovácka a Brněnska.

Kromě sledování soutěže mohou diváci absolvovat i bohatý doprovodný program přímo v objektu kovárny, jako jsou různé výstavy nebo výtvarná soutěž po děti. Navíc si mohou prohlédnout výstavu auto a moto veteránů, která bude umístěna venku v blízkosti kovárny, případně se zúčastnit jízdy historickým autobusem do okolí. 

Zájemci z Brna mohou využít zdarma dopravu zmíněným autobusem na místo soutěže a zpět. Vyjíždí se v 8.30 hodin od Technického muzea, v 8.45 je zastávka v Židenicích na Staré osadě a v 8.45 na náměstí v Tuřanech. Zpátky do Brna vyjíždí autobus v 16.15 z Těšan a po zastávkách v Tuřanech a Židenicích dojede k muzeu v 17.10 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám