Hlavní obsah

V Sušici si vodáci odemkli Otavu

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pokřikem Ahoj se ze Sušice vydalo několik desítek vodáků na letošní první plavbu po Otavě.

Foto: Jan Kaše

Odemykání Otavy

Článek

Po dlouhé zimě, která ještě stále bojuje o své pozice, se vodáci konečně dočkali. V sobotu 6. dubna v 11.00 hodin si otevřeli jednu z nejkrásnějších řek naší vlasti – Otavu.

Teplota vzduchu se pohybovala kolem nuly a mraky se hrozivě převalovaly po obloze, jakoby každou chvíli chtěly ukázat, co dovedou. Ani tato nepřízeň počasí neodradila několik desítek vyznavačů tohoto vodního sportu od účasti na prvním letošním splutí Otavy.

Počasí sice nepřálo, ale vodákům vše vynahradila jejich milovaná Otava, která pro ně připravila celkem příznivé podmínky, pokud si odmyslíme její teplotu.

Po slavnostním odemčení Otavy velkým klíčem a mohutném pokřiku „Ahoj“ se u vodáckého tábořiště za sušickým nádražím začala na vodu spouštět jedna loď za druhou. Nutno podotknout, že téměř polovinu účastníků tvořily ženy.

„Tak jsme konečně zase vodě, viď,“ konstatovaly dvě nejstarší vodačky, které se v sobotu vydaly po proudu Otavy. Z tváří jim vyzařovala velká spokojenost a radost, že jsou opět „na vodě.“

Nezbývá, než vodákům do začínající sezóny popřát vstřícnost přírody, dostatek vody a štěstí při míjení kamenů.  

Související témata:

Výběr článků

Načítám