Hlavní obsah

V srpnu bude na Karlštejně Roden, Mišík, Hlas i Markovič

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní programy na Karlštejně v srpnu vrcholí. Na karlštejnském nádvoří proběhne divadelní představení jednoho z nejslavnějších českých herců Karla Rodena. Pro milovníky pravého bigbítu je připraven koncert Vladimíra Mišíka. Jazzový nadšenci mohou navštívit večírky jazzmana Štěpána Markoviče.

Foto: Vladimír Lachout

Karlštejnské nádvoří

Článek

Divadelní představení Zdravý nemocný v hlavní roli s hollywoodským hercem Karlem Roden se připravuje na 5. srpna. Minulý rok Karel Roden s divadelní hrou Otevřené manželství vyprodal karlštejnské nádvoří.

Legenda československé hudební scény Vladimír Mišík vystoupí se svou kapelou ETC na hradním nádvoří 12. srpna od 20.00 hodin. Na programu bigbítového večera je Olin Nejezchleba se skupinou Kybabu a Ivan Hlas Trio. Vstupenky na koncert jsou k dostání on-line a budou k zakoupení i na místě před začátkem akce.

Jazzové večery předního saxofonisty Štěpána Markoviče se konají v srpnu pravidelně každý pátek od 21 hodin. V areálu Podhradí, kde se koncerty odehrávají, je živá hudba ovšem už od 19 hodin. Jazzman Štěpán Markovič doprovázel řadu českých i zahraničních hvězd; nelze nezmínit turné s Lizou Minnelli či Ray Charlesem nebo desku natočenou s prezidentem Clintonem.

Druhý ročník Hradozámecké noci (3. září) nabídne návštěvníkům Karlštejna i noční prohlídky, projekci filmu Noc na Karlštejně či koncert české SuperStar Vlasty Horvátha s kapelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám