Hlavní obsah

V sobotu bude z kralupského Hostibejku opět slyšet bigbít

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupští se akorát tak vyspí z pátečně-sobotního techna za koupalištěm a budou moct vyrazit na Hostibejk na pořádnou bigbítovou nadílku. Tzv. Klasik roku na Hosťáku si minulý rok užil první ročník, ostatně ten rachot byl tehdy nepřeslechnutelný snad po celých Kralupech.

Foto: Martin Tlustý

Kralupská rocková skupina Gothigh s frontmanem Majkem je autorsky nejplodnější kapelou široko daleko.

Článek

V sobotu 15. srpna od pěti odpoledne po sobě U restaurace na Hostibejku postupně vystoupí kapely Poslední tažení, Gothigh, Vlasatý žárovky a Rozkouřenej Cipísek.

Poslední tažení (v minulosti též OverCross) je obnovená punková kapela z Odolena Vody, resp. z Veltrus, s novým bubeníkem z Kralup. Mimo punku prý dokáží zahrát i tvrdší věci.

Gothigh (čti Gothaj) je osvědčená kralupská kapela, která se už dávno nemusí bát vyjet mimo okres. Šestičlenný Gothig zdatně sekunduje svému frontmanovi Majklovi, který zpívá krásným čistým hlasem a je čím dál tím lepší! Na Bandzonu mají v mp3 hned 15 věcí a tak třetina z těch kousků je fakt hodně, hodně dobrých.

Vlasatý žárovky jsou už dávno naprosto nezaměnitelná místní agrofolková klasika pamatující již první ročník Zelenýho zákalu v Kralupech. Sice už nějaký ten pátek nemají zpěvačku, ale radost ze hry jim to rozhodně nekazí. Mimochodem, letos hrají již sedmnáctý rok, takže jsou stále ještě teenagers!

Rozkouřenej Cipísek je kralupské kvinteto zaměřené na osvědčené rockové a bigbítové pecky a pecičky, při kterých se nám starším chce tančit. Vlastní tvorba kapku pokulhává, ale zase pánové měli maximální zásluhy na letošní obnově kralupskýho Zelenýho zákalu. 

Na Hostibejk vystoupáte po 187 schodech, rekord jejich vyběhnutí je minuta a osm sekund, ale kvůli horkému počasí běh raději neriskujte. Ti línější mohou dorazit i vozmo na Hostibejk vedoucí úzkou a příkrou silničkou z kralupského Lobče.

Vedle restaurace Hostibejk je příjemné venkovní posezení. Alko i nealko, jakož i něco na zub, bude během vystoupení kapel jako vždy k zakoupení u boku budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám