Hlavní obsah

V slavnostně ozářených ulicích Ústí nad Orlicí se objevil ozdobený kamion plný dárků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Kamion firmy Šmídl s. r. o. v Žamberku se vydal na svou tradiční vánoční pouť s nákladem početných dárků, aby rozvážel radost dětem a klientům ústavů sociální péče včetně úsměvů na tvářích obdarovaných i dárců.

Foto: Stanislava Dvořáková

Na příjezd vánočního kamionu s dárky splněných přání netrpělivě čekala řada dětí i klientů Stacionáře.

Článek

V barevné záři doprovázené třpytem závoje sněhových vloček se v úterý 19.prosince opět po roce objevil netrpělivě očekávaný vánoční kamion firmy Šmídl vezoucí náklad velkého počtu dárků.

Jeho první cesta byla dána přáním klientů ústeckého Stacionáře, kterým zpříjemnil vánoční svátky vysněnými dárky. Další jeho pouť vedla do Žamberka, kde ho očekávaly děti z občanského sdružení Cema. Ve středu 20.prosince bude ještě nadělovat radost klientům Stacionáře Berenika ve Vysokém Mýtě a dětem z nízkoprahového zařízení Naděje v Litomyšli.

Dárkové tašky obsahují oblíbené plyšáky, hračky na ovládání, oblečení, trička, bundy, deky, batohy, parfémy, školní potřeby, knihy a mnoho dalšího. K dnešnímu dni bylo pracovníky firmy zabaleno na 600 dárků a další budou ještě doplněny.

Dárkové balíčky jsou určeny i pro děti, které půjdou s rodiči kolem. Mimo jmenovitých dárků na přání od Marie a Josefa z Betléma, se vmísila i mezi přihlížející dav řada skřítků a andělíčků s plnými košíky balíčků, aby nikdo neodešel smutný a s prázdnou.

Sama referentka marketingu a obchodu Hana Hlavová, která vystupuje v roli Marie, po kontrole celkové situace uznale zhodnotila probíhající dění: „Na všech tvářích vidím úsměvy spokojenosti, a to nás velice těší, vždyť pro nás je každý úsměv obdarovaného odměnou.”

K důvodu současné bohaté nadílky poznamenala: „Díky obrovské podpoře 23 sponzorů z řad zaměstnanců, odběratelů a dodavatelů z celé ČR, kterých každým rokem přibývá, se podařilo nakoupit dražší dárky než v minulých letech a zároveň jsme mohli podpořit i jednotlivé instituce. Pro Stacionář v Ústí nad Orlicí a ve Vysokém Mýtě jsme pořídili mikrovlnku a rychlovarnou konvici, dále trampolínu a další potřebný materiál pro školní přípravu jsme zajistili pro Cemu a Bereniku.”

Pětadvacet klientů ústeckého Stacionáře si tak užilo další Štědrý den, kdy se potěšili dárky na přání a navíc i dalšími pozornostmi v podobě kosmetiky a hřejivých dek. Protože nejen hmotné potřeby, ale i zážitky přinášejí potěšení, připravila pro všechny účastníky nadílky z řad klientů ústavů sociální péče firma Šmídl další překvapení. V měsíci květnu až červnu příštího roku to bude společný výlet do zajímavých míst podle jejich přání.

Tak skončil jeden krásný prosincový den, který přinesl radost řadě obdarovaných klientů i pracovníků institucí. Hřejivý pocit ze spokojených úsměvů si pak jako zasloužený dar ve vzpomínce pod vlastní vánoční stromeček odnesli organizátoři a dárci této akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám