Hlavní obsah

V příbramském D klubu vystoupí Duo Klímovi

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 20. ledna nabídne příbramský divadelní klub "Déčko" další položku z bohaté kulturní nabídky, která v komorním stylovém prostředí probíhá celý rok. Od 19 hodin zde svoje umění představí hudební duo otce a syna Lukáše a Richarda Klímových.

Foto: http://klimaduet.717.cz/menu/gallery

Duo otce a syna Lukáše a Richarda Klímových.

Článek

Původní listopadový termín jejich vystoupení musel být zásluhou vyšší moci zrušen, ale podařilo se rychle najít datum náhradní. Klíma Duet je multiinstrumentální, převážně však houslové rodinné duo a jejich hudební paleta je opravdu široká.

Housle jsou sice jejich základním nástrojem, ale ani pro jednoho není problém sáhnout do strun nebo na klávesy. Kromě klasické hudby, jazzových standardů, rocku a několika vlastních skladeb se zaměřuje hlavně na kompozice francouzských jazzových houslistů Jean-Luc Pontyho a Didier Lockwooda a také na muziku anglické progresivně rockové kapely Emerson, Lake and Palmer. Nejsou jim však cizí ani písničky ve stylu folk a country, které rádi na požádání zahrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám