Hlavní obsah

V Přerově vrcholí příprava a instalace tradiční Vánoční výstavy

Novinky, Romana Nitková

V podvečer první adventní neděle 3. prosince bude v 16.30 hodin v přerovském zámku slavnostně otevřena tradiční návštěvníky oblíbená výstava Vánoce na zámku.

Foto: Magda Barboříková

Výstava Vánoce na zámku. Muzeum Komenského v Přerově, p.o.

Článek

Přerovští muzejníci právě nyní instalují každoroční Vánoční výstavu, kterou přerovské muzeum spolu se svými návštěvníky oslaví nejkrásnější svátky v roce. 

Můžete se již tradičně těšit na kompletní Zbořilův betlém, jehož autorem je sázavský řezbář Bedřich Zbořil. Betlém byl vytvořen na objednávku přerovského muzea v letech 1997 – 2009 a tvoří jej letos již cekem 127 figur vyřezaných z lipového dřeva.

Štědrý večer a celé vánoční svátky patří k nejslavnostnějším okamžikům v roce. Výstava tak přiblíží jejich jedinečnou atmosféru na počátku 20. století na moravském venkově. Návštěvníky jistě zaujme dobový lidový interiér valašské rychty doplněný o kolekci vycpaných domácích a lesních zvířat.

Výstavu obohatí i netradiční háčkované a paličkované vánoční ozdoby od autorek Olgy Haluskové a Jitky Hanákové.

Součástí výstavy bude i doprovodný program pro veřejnost (10. a 17. prosince), kde si na své přijdou zejména malí návštěvníci při zdobení a malování baněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám