Hlavní obsah

V pražských tramvajích hraje cestujícím kytarista, kolega se snaží vybírat peníze

Novinky, Ondřej Kořínek

V pražských tramvajích můžeme vidět nového umělce - kytaristu žebrajícího peníze od cestujících. Po harmonikáři tak můžeme slyšet další hudební produkci v prostředcích městské hromadné dopravy.

Foto: Repro video - Ondřej Kořínek

Kytarista v pražské tramvaji.

Článek

Na ledacos jsme si v pražských dopravních prostředcích již zvykli. Na bezdomovce, opilce, různé nepřizpůsobivé osoby, zimu a také horko. Zvykli si někteří na hrajícího umělce s harmonikou, který cestoval a hrál v pražských tramvajích a metru. Nyní k nim přibyla zpívající dvojice mužů s kytarou.

Tito dva muži si pochopitelně vybírají frekventované linky v centru města, jeden z mužů hraje na kytaru, zpívá české, ale dokonce i anglické písničky, druhý muž se k němu přidává a přitom nezapomene vybírat peníze.

Někteří cestující se usmívají a dokonce si pozpěvují, jiní se tváří kysele až nelibě. Předpisy Dopravního podniku Praha ale takové jednání zakazují.

„Smluvní přepravní podmínky a Tarif PID stanovují, že cestující, kteří v prostředcích MHD hlučí, pískají, zpívají a jinak obtěžují ostatní cestující, mohou být z prostředku MHD vykázáni řidičem, revizorem, dispečerem DPP a příslušníky policie pod pokutou 400 Kč,“ informovala Martina Neckářová z tiskového oddělení dopravní podniku.

Městská policie s dopravním podnikem již znají a několikrát pokutovali hrajícího harmonikáře, kterého jsme mohli vidět v MHD hlavně v létě. O hrajícím kytaristovi, ale zatím informováni nebyli. „Harmonikář byl několikrát policií dopaden. Ve věci hrajícího kytaristy v dopravních prostředcích MHD Městkou Policii hl. m. Prahy obeznámíme,“ doplnila Neckářová.

Nutno dodat, že hrajícímu žebrajícímu kytaristovi za čtyři stanice hraní přibyla v kasičce částka v počtu několika desítek korun. Při odchodu z tramvaje se také se svými cestujícími fanoušky rozloučil.

Video obou umělců je ke zhlédnutí zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám