Hlavní obsah

V pražské Malostranské besedě nastane ebenovský Čas holin

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folkové trio Bratrů Ebenů připravilo na rok 2016 další koncerty k desce Čas holin a se svým programem se představí i pražskému publiku. Konkrétně v úterý 2. února a ve středu 3. února od 20.30 hodin v pražské Malostranské besedě.

Foto: Archív Malostranská beseda
Článek

„Jedinečný ebenovský zvuk spolu s originálními texty plných slovních hříček, nadhled, humor, velké charisma, kvalita, osobitost, radost a mnoha dalšími podobnými slovy bychom mohli Bratry Ebeny a jejich tvorbu charakterizovat. Není proto divu, že je lidé mají rádi, pravidelně navštěvují jejich koncerty a také že je vždy velmi rádi vítáme u nás v Malostranské besedě či na naší letní scéně na Střeleckém ostrově,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák. 

Čas holin je v pořadí páté studiové album, které Bratři Ebenové vydali šest let po poslední desce Chlebíčky. To už je známo, že ty pauzy mezi deskami má skupina vždycky delší, ale o to intenzivněji si pak nahrávání a následné koncertování užívá.

Bratři Ebenové své hudební trio založili již v roce 1974. Od roku 2002 vystupují v sestavě, kterou kromě Marka, Kryštofa a Davida Ebenových dále tvoří Pavel Skála (kytary), Jiří Veselý (baskytary, akordeon), Jiří Zelenka (bicí a perkuse) a Jaromír Honzák (kontrabas). V průběhu své více než čtyřicetileté historie nahráli 5 studiových desek, odehráli nespočet koncertů, ale také například natočili několik audioknih, hudbu pro sérii večerníčků Mach a Šebestová, pro pohádkové CD Pohádky bratří Grimmů či k seriálu České televize Poste Restante. 

Reklama

Výběr článků

Načítám