Hlavní obsah

V Praze poprvé zahraje kytarista Andy McKee

Novinky, Lenka Žáčková

Geniální hudebník Andy McKee vystoupí poprvé v České republice. Hostitelskou scénou bude 7. prosince Meet Factory v Praze.

Foto: Archiv Meet Factory

Pozvánka

Článek

Koncert se uskuteční v rámci celosvětového turné THE NEXT CHAPTER. Do Prahy přicestuje Andy z Tel Avivu a dále bude pokračovat do Kodaně.

Pražský klubový prostor Meet Factory, byl vybrán zcela záměrně, aby se v něm cítili dobře všichni návštěvníci koncertu, kteří si přijdou vychutnat jedinečný zážitek, který letos nemá v Praze obdoby. Po jeho boku v pražském Meet Factory vystoupí český kytarový virtuos Tomáš J. Holý.

„O Praze jsem slyšel neuvěřitelné věci, takže se do České republiky velmi těším. Věřím, že si lidé mojí show zamilují a já se do Prahy ještě mockrát vrátím,” říká Andy McKee, pocházející z amerického Kansasu z města Topeky.

Český televizní divák také nepřijde úplně zkrátka. Do své talkshow Na plovárně si ho rezervoval moderátor Marek Eben, který patří mezi Mckeeho velké fanoušky.

Když Andy McKee v roce 2006 umístil na videoserver Youtube svá první hudební videa, okamžitě se stal internetovou senzací. To, co tento hudebník dovede s kytarou, jinde neuvidíte. Jeho skladba Drifting má aktuálně na Youtube přes 55 miliónů zhlédnutí a je právem odborníky označován jako Génius z Youtube.  

Od té doby se stal jedním z nejslavnějších a nejuznávanějších kytaristů na světě. Všude ho vítají vyprodané sály. S naprostou lehkostí si vás podmaní a přivede do světa nekonečného úžasu.

Kdo je Andy McKee:

Narodil se v roce 1979 v kansaském městě Topeka. Když bylo Andymu 13 let, dostal k narozeninám od otce svoji první akustickou kytaru. Krátce na to dostal také první elektrickou kytaru a začal hrát hudbu svých tehdy oblíbených kapel - Metallica nebo Dream Theater. Ve dvaceti letech začal skládat hudbu. V roce 2001 vydal svoje první CD s názvem Nocturne a zúčastnil se prestižní soutěže National Fingerstyle Guitarist Competition ve Winfieldu. Skončil třetí a stal se tak historicky nejmladším účastníkem, který se dostal mezi první tři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám