Hlavní obsah

V poutním kostele ve Skokách na Žluticku vzpomínali na Zuzanu Navarovou

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. srpna se v rámci festivalu Živé Skoky konal v poutním kostele Navštívení Panny Marie v zaniklé obci Skoky na Žluticku koncert Vzpomínka na Zuzanu Navarovou.

Foto: Marek Velebný

Martina Trchová

Článek

Pražská malířka a písničkářka Martina Trchová a brněnský kytarista Adam Kubát spojili své síly v pozoruhodném projektu připomínajícím život a tvorbu předčasně zesnulé zpěvačky, textařky a skladatelky Zuzany Navarové.

Během večera zazněly písně nejen ze slavných období její spolupráce se skupinami Nerez a Koa, ale také autorčina tvorba raná i pozdní. A souběžně si bylo možno v poutním kostele prohlédnout v prostoru schodišť výstavu grafik a obrazů Martiny Trchové - Deníky z cesty do Santiaga de Compostela - a výstavu fotografií Heleny Kalendové Polozapomenutá zjevení.

Koncert, na který přišlo okolo stovky diváků (zaplnili celý kostel, což zaskočilo i účinkující), uvedl hudební skladatel, textař, zpěvák, kytarista, poutník a krajinář Petr Linhart.

Související témata:

Výběr článků

Načítám