Hlavní obsah

V Plzni znají futsalové týmy své soupeře pro novou sezónu

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 26. srpna se v Plzni losovala nová sezóna všech futsalových soutěží hrající v Asociaci plzeňského futsalu. Losování proběhlo bez problémů a po dvou hodinách bylo hotovo. Všichni znají své soupeře.

Foto: Michael Sinkule

Začátek soutěží APF

Článek

Do sezóny 2014/2015 se přihlásilo celkem 132 týmů. Z toho 20 týmů bude hrát krajský přebor a 112 týmů městské soutěže. 

V následujících řádcích se zaměříme na městské soutěže. Ty se hrají venku a start mají již tento víkend barážemi. Ostré první kolo začne 6. a 7. září. Oproti tomu krajský přebor začne až koncem října.

Městské soutěže jsou rozděleny do jednoho městského přeboru, dvou skupin 1. tříd, dvou skupin 2. tříd, tří skupin 3. tříd a tří skupin 4. tříd.

Městský přebor až 3. A třída má svůj hrací areál na hřištích Slavia VŠ na Borech. Nižší soutěže, od 3. B až po 4. C třídu hrají v Areálu na Lopatárně na Doubravce.

Do "pralesa", jak často staří plzeňští futsalový mazácí říkají nejnižším soutěžím, se přihlásilo deset nových týmů. Název některých občas přinesl úsměv nejen losovací komise, ale i přítomných zástupců týmů. Nové týmy mají názvy FC Predators, Kostky ve skluzu, No Star, Dream Team, Fuji-Stars United, Dragonsfly, AC Shape, FC Monolulu, 2. FC Hotchpotch, FC Vallecas a po roce znovu tým Invalidi.

A co se přes letní přestávku změnilo? „Několik týmů skončilo. Důvody jsou většinou tři. Prvním je finanční stránka týmu. Druhou je nedostatek hráčů a třetí, že není nikdo, kdo by se o to postaral,” uvedl Michael Sinkule, předseda hospodářské komise.

V krajském přeboru ukončila působení mužstva Ajax Staňkov a Oranjes A. Nahradila je silná jména. SK INDOSS Plzeň B a Slavoj ZČU. První jmenovaný tým není třeba představovat. Druhý tým je složený s mladých akademiků západočeské univerzity, kteří berou zlato na akademičkách jako jedinou volbu. V kraji další změnou je zrušení týmu Bowling baru a přejmenování na Exmet.

Dalším je konec názvu Kladiváři. Tento tým se připojil k týmu Czech Made a doplnil jejich C tým. Dále došlo ke zrušení Tahounů B. Konec se rovněž týká týmu Lokos Albion. Konec postihl nejen A tým Oranjes, ale i jejich C tým. Smutná pauza pro tento klub o třech týmech. Ukončení přišlo i u týmu FC Yazaki, který si dělal velké naděje na další postupy. Ze 4. tříd končí i týmy Pegas, Chelsea B, Divočáků a Persie B.

„Určitě i tak bude sezóna velmi atraktivní. Podle APF nás čeká znovu pohár APF, superpohár nejlepších a také společné finále krajského přeboru a poháru. Na konec sezóny se chystá i předávání cen za všechny soutěže a třídy. A samozřejmě další soutěže pro všechny členy a týmy,” dodal Sinkule.

A na otázku, co je největším problémem v připravování těchto soutěží, řekl:

„Určitě rozhodčí. Minulou sezónu dokonce rozhodčí nechyběl na jediném utkání. Rozhodčí to mají lehčí díky službám, které dělají na utkáních veškerou administrativu. Stále jich je však málo. Odměny jsou dobré, ale je málo těch, co by chtěli. A jak říkáme, z každého, kdo chce pískat, může být rozhodčí APF. Je to lepší brigáda o víkendu. Pokud by někdo chtěl pomoci, kontakty jsou na stránkách zde.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám