Hlavní obsah

V plzeňské kavárně Cafe Diem chtějí založit tradici konání literárních autorských čtení

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňské kavárně Cafe Diem se v pátek 16. prosince konal další večer autorského čtení regionálních autorů, které zorganizoval plzeňský literát, divadelník a hospodský bard Jan Paur. Na jeho pozvání vystoupili Robert Janda, Vladimíra Brčáková, Soňa Kratochvílová a Ivo Hucl.

Foto: Marek Velebný

básnířka Vladimíra Brčáková

Článek

Páteční večer 16. prosince patřil v plzeňské kavárně Cafe Diem na Palackého náměstí již podruhé literatuře. Konalo se zde autorské čtení, které zorganizoval plzeňský literát, hospodský bard a divadelník Jan Paur.

V nadsázce by se dalo říci, že ten, kdo v Plzni něco znamená v poezii i próze, byl tento večer v Cafe Diem. Jan Paur na podzim přišel s nápadem pořádat v uvedené kavárně autorská čtení a setkání regionálních autorů. Podzimní čtení se účastnili literáti a herci bývalého kultovního plzeňského neprofesionálního Antidivadla. Jan Paur, nyní účinkující v divadelním souboru Sofranza, také literární večer autorského čtení uváděl a moderoval. 

Na prosincové předvánoční čtení si pozval své přátele a to básníka Roberta Jandu, básnířku a literátku Vladimíru Brčákovou, která zde přečetla ukázky ze své nové prozaické tvorby, básníka a čajírníka ze Šťáhlavic Ivo Hucla, držitele ceny Bohuslava Polana, a Soňu Kratochvílovou, herečku ze souboru Amceth a kulturní manažerku galerie Artamo, pro níž bylo toto autorské čtení premiérou - přečetla ukázky se své básnické tvorby.

Na autorském čtení byly skoro tři desítky návštěvníků. Jak Jan Paur uvedl, rád by z těchto akcí utvořil novou tradici, kdy bude na připravovaná literární čtení zvát své známé autory a literární přátele. Chtěl by touto cestou oživit plzeňská literární setkávání v příjemném a kultivovaném prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám