Hlavní obsah

V píseckém Divadle Pod čarou se křtilo album Milana Prince

Novinky, Petr Hejna

Ve čtvrtek 24. října bylo písecké Divadlo Pod čarou dějištěm převážně hudebního večera, věnované značnou měrou především osobě místního básníka, textaře a milovníka kvalitní hudby Milana Prince, který právě vydal profilové CD Tabula Rasa?

Foto: Jan Vávra

z okamžiků křtu

Článek

Vzhledem k bohatému programu křtu akce začínala již po osmé hodině večerní. Úvodem po promítnutí klipu pohovořil pravoslavný pop Jan Týmal, po něm krátce večer uvedl Jarda Lískovec, aby došlo na hudební produkce, související s protagonisty alba.

Jako první zahrálo jihočeské třebkovské, hudebním cítěním však rozhodně ne typicky venkovské duo 2 Generations, Milan se do skladby zapojil recitací básně.

V následném bloku, rovněž doprovázeném nezbytnou projekcí, s hostujícím bubeníkem Danem Hubáčkem vzdala Milanovi hold s Princovým životem velmi blízce svázaná kapela Primátor Dittrich, Milan se ujal mikrofonu při vlastním textu v skladbě Nevěřím.

Invenční dívčí trio Tritonus Priest pak z technických důvodů nemohlo vystoupit živě, ale díky promítnutí klipu zprostředkovaně nabídlo kytaru na nahrávce hostujícího Michala Pavlíčka.

Aktu křtu se účastnili Milanovi blízcí, jak z okruhu rodiny, tak z muzikantské sféry. Autor poděkoval jmenovitě mnohým, kteří se na realizaci nahrávek podíleli - jako interpreti, i jako lidé zabezpečující studiově technickou stránku alba nebo foto pro obal (od dalšího píseckého tvůrce Jany Vávry).

Celý večer po aktu křtu pokračoval očekávaným a nepřekvapivě výtečným koncertem Romana Dragouna a His Angels. Gradoval od úvodní skladby z Milanova alba, zahrané pouze v triu, přes nespočet klenotů z bohaté Dragounovy tvorby, naservírované s perfektní rytmikou, dvojicí dechů a brilantní kytarou, po přídavky jako Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce a Zdroj. Během koncertu zaznělo mnoho z Princových textů, psaných po léta vzájemného (a zdaleka ne jen rodáckého) přátelství pro Romanovy skladby.

Večer byl (přes drobné a ve výsledku nepodstatné počáteční technické kabelové problémy) plný pohody, přátelství, dobré muziky a příjemných lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám