Hlavní obsah

V písecké Trojici vystoupí excelentní jazzová muzikantská trojice

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trio Rudy Linky je pro jazzovou obec pojmem i zárukou kvality, a již ve středu 6. listopadu zahraje v koncertní síni Trojice v Písku.

Foto: Patrick Marek
Článek

Kytarista Rudy Linka je jeden z mála českých muzikantů, který se s jazzem prosadil v jeho domovině, tj. v Americe. Po emigraci do Švédska v 80. letech se tento absolvent Pražské konzervatoře po čtyři roky věnoval  studiu skladby na Stockholm Music Institute, později pak již v USA byl frekventatem Jim Hall Fellowship na věhlasné Berklee v Bostonu a soukromě dále studoval u Johna Scofielda, Jima Halla a Johna Abercrombieho.

V USA žije Linka natrvalo od roku 1986, do rodné vlasti se však pravidelně vrací nejen koncertovat, ale i coby organizátor a prezident festivalu Bohemia Jazz Fest, v jehož rámci představuje domácí i zahraniční umělce a soubory na náměstí měst, jako jsou Praha, Prachatice, České Budějovice a Plzeň.    

Rudy se svým americkým triem představí především repertoár z nového alba Re:connect, a to se spoluhráči Normanem Edwardsem na bicí a basistou Danem Fabricatorem.  

Akce začíná v 19 hodin v prostorách koncertní síně Trojice.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám