Hlavní obsah

V Petrovicích u Karviné spadl strom na dráty vysokého napětí

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pád stromu na vedení vysokého napětí v pondělí 27. prosince odpoledne zapříčinil výpadek elektrického proudu v části obce Petrovice u Karviné.

Foto: Pavel Jaňurek

Pád vedení v Petrovicích u Karviné

Článek

Krátce před 14. hodinou odpoledne byla 27. prosince přivolána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Karviné do Petrovic u Karviné, kde podle informací spadl strom na vedení vysokého napětí. Z karvinské stanice vyjel zásahový automobil. Na místo zároveň vyjela pohotovost společnosti ČEZ.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že řeka Petrůvka, která podél vedení protéká, podemlela vzrostlý strom, který se poté vyvrátil na vedení vysokého napětí. Strom způsobil pád drátů na zem a poškození několika sloupů. Hasiči pomocí motorové pily strom odřezali. Energetici ihned začali s opravou spadlého vedení.

Dodávky energie byly provizorně obnoveny během necelých dvou hodin od nahlášení události. Energetici dál pokračují v opravě poškozeného vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám