Hlavní obsah

V Ostrově úspěšně skončila šipková sezóna

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celorepubliková soutěž Unie Šipkových organizací a její ligová sezóna skončila i v Karlovarském kraji. Za Ostrov se prezentovaly tři týmy.

Foto: Jan Mrenica

Škodíci Ostrov obsadili v 1.lize sedmé místo

Článek

Nejzkušenější z nich - Škodíci Ostrov - dokončili svojí dvanáctou šipkovou sezónu s deseti výhrami a dvanácti porážkami na sedmém místě 1. ligy Karlovarského kraje. Svou ligovou příslušnost si zachránili až na samém konci výhrou v posledním kole.

Vítězem ligy se stali Klokani Nejdek před PIRÁTY z Chodova. Oba si tak vybojovali postup do Extraligy. Na třetím místě skončil Racek B52 B Karlovy Vary.

Mnohem zajímavější a napínavější rozuzlení měla 2. B liga, kde o celkovém vítězství bojovali až do posledního kola oba ostrovské kluby - Domino Družba a Kolečko Škodíci B. Oba týmy vloni ve své první sezóně postoupili ze 3. C ligy. Letos opět nečekaně ovládli čelo tabulky a již s předstihem si zajistili další postup. Tentokrát do 1. ligy, kde se od nové sezóny utkají všechny tři ostrovské týmy.

Tabulku tak nakonec až v posledním kole v místním derby ovládla Družba Domino Ostrov, která si tak stejně jako vloni vybojovala vstupenku na MČR družstev. A to pouhý bod před Škodíky z Kolečka. Na třetím místě skončila Nikola C Kraslice.

Holky z RANWAY Družba Ostrov se v jejich premiérové lize žen staly vicemistryněmi Karlovarského kraje. Zároveň to byl tak jediný tým, který v lize po 5 letech porazil Racek SLOULED Karlovy Vary a málem přerušil jejich nadvládu.

Za své druhé místo v tabulce dostaly holky pozvánku na XXI. MČR družstev žen, které se uskuteční v Králíkách. Blahopřejeme jim k velkému úspěchu.

Jak se stalo už pravidlem, po skončení ligové sezóny se v posledním květnovém víkendu vždy koná rozlučkový turnaj - Májová šipka. V pivnici Kolečko se odehrál 2. ročník turnaje O putovní pohár starosty města Ostrova.

Tentokrát se sešlo 21 šipkařů a šipkařek z Ostrova, kteří bojovali o poháry, věcné ceny, sponzorské dary a upomínkové předměty. Hlavním mottem ale byla zábava a skvělá přátelská atmosféra.

Loňský premiérový vítěz Jan Mrenica skončil letos překvapivě až na 10. místě. Na třetím místě se umístil Michal Zelenka. Celkovým vítězem se po dramatickém a napínavém finále stal Zdeněk Štěpánek z Družby Domino, před druhým Škodíkem Petrem Fialou.

Nejlepší ženou byla Petra Peterková. Oceněn byl i amatér turnaje, kterým se za sedmé místo stal Petr Vaněk. Všichni zúčastnění se již teď těší na další ročník.

Šipkaři teď budou přes léto odpočívat a nabírat síly na novou sezónu, která jim začne už od září.

Reklama

Výběr článků

Načítám