Hlavní obsah

V Ostrově se konal 4. ročník Májové šipky

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední květnový víkend se konal v ostrovské pivnici Kolečko čtvrtý ročník turnaje Májová šipka - šipkový turnaj o putovní pohár starosty města Ostrov. Letos se bohužel nový starosta prestižního turnaje nezúčastnil.

Foto: Jan Mrenica

Ve 4.ročníku Májové šipky bojovalo 22 hráčů o putovní pohár starosty města Ostrov

Článek

Májová šipka je jeden z velmi oblíbených ostrovských turnajů, na kterém se schází většinou jen domácí ligoví hráči a amatéři. Poslední květnový víkend, se konal již čtvrtý ročník.

Počet účastníků je sice proti jiným turnajům nižší, ale možná právě proto zde panuje pohodová, přátelská a hlavně uvolněná atmosféra, která se nedá srovnat s žádným jiným turnajem v širokém okolí. Bylo připraveno mnoho upomínkových předmětů, takže nikdo neodešel bez ceny. Nechyběly ani krásné poháry, včetně toho putovního.

Na úvodním ročníku bylo 19 hráčů, druhého ročníku se zúčastnilo 21 hráčů, minulý rok se sešlo 23 hráčů a letos přišlo 22 šipkařů a šipkařek. Na Májové šipce musí celkový vítěz prokázat své kvality a ve finálovém klání porazit svého soupeře třemi vítěznými legy. A opravdu bylo na co se dívat. V letošním finále se odehrálo celkem 8 legů.

Cesta ke zlatému hattricku Zdeňka Štěpánka z týmu Domino Ostrov se nezdařila, ukončila ji prohra v semifinále s domácím hráčem Michalem Zelenkou z týmu Škodíci Ostrov, ač měl skvěle nakročeno k boji o finále, nakonec podlehl 3:2, tím se jen těsně nedostal na stupně vítězů a skončil na pěkném čtvrtém místě. Michal Zelenka ze Škodíků Ostrov obsadil bronzovou příčku.

Letošní finálovou dvojici tvořili Petr Fiala z týmu Škodíci Ostrov, který už jedno stříbro má doma, a René Loučím, který hraje za Domino Ostrov. Škodík Fiala - Pedro měl do finále výhodu neporaženého. Protihráč z Domina se sparťanskou krví tak musel svého soupeře porazit dvakrát.  

Renda svého soupeře srovnal překvapivě 3:1 a tak se šlo do superfinále. V něm už převzal otěže Petr Fiala a po konečném skóre 3:1 tak mohl poprvé nad hlavu zvednout putovní pohár starosty města Ostrov. Na oba borce byla opravdu radost pohledět. Byla to přehlídka skvělých náhozů a pevné ruky při zavírání.

V turnaji startovaly i 4 ženy a 2 amatéři. Nejlepší ženou se stala Petra Peterková, která úspěšně hájí i barvy ženské ligy v ostrovském týmu Ranway Družba Ostrov. Amatérem turnaje byl stejně jako vloni vyhlášen Lukáš Maron. Předávala se i cena za nejvyšší zavření a bingového krále. Cenu za nejvyšší zavření, a to čísla 118, si odnesl Michal Zelenka. Binga padla dvě, ale to pravé „180“ bingo turnaje hodil Michal Peterka.

Akce se velmi podařila ke spokojenosti všech zúčastněných. Všem sponzorům děkujeme za pěkné ceny. Ten z místních šipkařů, který nedorazil, může opravdu litovat. Už teď se všichni těší na další ročník, na který vás všechny srdečně zveme.

Související témata:

Výběr článků

Načítám