Hlavní obsah

V ostravské MA´MA Gallery začala unikátní výstava

Novinky, Jaroslav Baďura

V ostravské MA´MA Gallery na Poděbradově ulici byla vernisáží ve čtvrtek 28. listopadu slavnostně zahájena unikátní výstava členů Umělecké besedy a hostů Socha (objekt) instalace.

Foto: Jaroslav Baďura
Článek

„Jde o pozoruhodný výstavní počin. Představí ty členy pražské Umělecké Besedy, kteří vedle své umělecké tvorby také zásadní a často neopomenutelným vkladem přispěli ke konstituování českého polistopadového uměleckého školství. Zároveň výběr autorů a hostů sleduje i koncepčně linii, socha-objekt-instalace. V členitých prostorách MA’MA Gallery budou moci návštěvníci ve zkratce sledovat tendence, jež provázejí prostorovou tvorbu v několika posledních dekádách,“ uvedl galerista a kurátor Petr Pivoda.

MA’MA Gallery tak i touto výstavou potvrzuje ambice, které provázely předešlé výstavní počiny. Nekompromisní dramaturgie, přesah mimo region a konečně důvěra předsedy výtvarného odboru Umělecké Besedy Richarda Druhyho, který výstavu zahájil a který o kurátorství požádal Petra Pivodu, erudovaného galeristu a Zbyňka Janáčka, děkana fakulty umění, svědčí o tom, že si v krátké době galerie získala skvělou pozici v České republice.

Výstava se koná ve spolupráci MA’MA Gallery s fakultou umění OU, za finanční podpory městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Partnerem výstavy je Galerie výtvarných umění. Záštitu nad projektem převzal místostarosta tohoto městského obvodu pan Dalibor Mouka.

Výstava potrvá do 5. ledna 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám