Hlavní obsah

V Ostravě vyhlásili výsledky ankety Bezruč sobě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci představení Petrolejové lampy v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, které si připomíná 70 let trvání, byla vyhlášená divácká anketa Bezruč sobě. Diváci v anketě vyhodnotili nejlepší herečku, herce a inscenaci za uplynulou sezónu.

Foto: Zdroj DPB Ostrava

Anketa v Divadle Petra Bezruče Ostravě : Bezruč sobě. Z inscenace Čekání na Godota.

Článek

Vyhlášení jubilejního 10. ročníku ankety Bezruč sobě předcházelo představení slavné inscenace Jaroslava Havlíčka Petrolejové lampy v režii Martina Františáka. Ihned po představení byli divákům představeni umělci, kteří byli vyhodnoceni v anketě na předních místech.

V kategorii ženských hereckých výkonů u diváků zvítězila Sylvie Krupanská, která byla oceněna za herecké výkony v inscenacích Můj romantický příběh a Petrolejové lampy. Na druhém místě se u diváků umístila Pavla Gajdošíková oceněná za titulní roli v představení Kazimír a Karolina. Třetí příčku si svými hereckými výkony zasloužila u diváků Markéta Haroková za roli Doti v inscenaci Klub outsiderů.

Lukáš Melník byl oceněn diváky na první příčce za postavu Colemana v inscenaci Osiřelý západ. Na druhé místo v anketě diváci vyhodnotili Ondřeje Bretta za roli Valena opět v inscenaci Osiřelý západ. Na třetím místě se umístil Norbert Lichý za postavu Estrogana v představení Čekání na Godota.

Jako nejlepší inscenaci diváci v anketě vyhodnotili představení Samulea Becketta Čekání na Godota v režii Štěpána Pácla před inscenací v režii Janky Ryšánek Schmiedtové Osiřelý západ od Martina Mc Donagha. Třetí v pořadí u diváků se umístila inscenace Tři mušketýři režiséra Nikolaje Peneva, který román také zdramatizoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám