Hlavní obsah

V Ostravě-Hrabůvce závodili žáci a žákyně v orientačním běhu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 25. října připravili učitelé ZŠ a MŠ Bohumíra Dvorského v Ostravě-Hrabůvce již XXVI. ročník orientačního běhu s názvem Finále škol 2016.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.10.2016. FINÁLE ŠKOL 2016 v orientačním běhu. ZŠ a MŠ B. Dvorského. Na startu radí Roman Olša, ZŠ MUDr. Lukášové.

Článek

Den před podzimními prázdninami se v jídelně školy Bohumíra Dvorského v Ostravě-Hrabůvce, sousedící se školním hřištěm, sešlo 110 dětí čtvrtých až devátých tříd. Závodníci byli rozděleni do kategorií D 5, D 7, D 9, H 5, H 7, H 9. Každá kategorie měla na mapě pro orientační běh vytýčenou jinou trasu.

Závod připravila  ředitelka závodu Mgr. Renata Adamíková spolu s kolegy Marii Kaperovou, Pavlou Bačovičovou, Zdeňkou Zajícovou, Martinem Ošmerou a Pavlem Pracným.

Start závodu zahájili v 9.30 minut. Trasy vedly v okolí školy podle mapy pro orientační běh v měřítku 1:4000. K perfektní organizaci pomohli i žáci školy, kteří se postarali o zabezpečení kontrolních bodů v terénu, zajistili start, cíl, výpočetní komisi a i oni se postarali o bezchybný průběh závodu. Kontrolní body v terénu postavili Tomáš Vavřík a Petr Kramarenko.

Po ukončení závodu vyhlásila Renata Adamíková nejlepší v jednotlivých kategoriích. Závodníci na prvních místech obdrželi žluté tričko s emblémem orientačního běhu. Na druhém až šestém místě pak drobné ceny. Finančně se na akci podílel Úřad městského obvodu Ostrava-Jih.

Výsledky nejlepších v kategoriích:

Kategorie D 5 (4. - 5. třída): Kristýna Čudková - Stará Bělá - 14:33

Kategorie H 5 (4. - 5. třída): Jan Bartek - Stará Bělá - 11:14

Kategorie D 7 (6. - 7. třída): Monika Dao - Dvorského -  7:52

Kategorie H 7 (6. - 7. třída): Matěj Štvrtňa - Dvorského -  8:13

Kategorie D 9 (8. - 9. třída): Jana Vronková - Lukášové - 8:16

Kategorie H 9 (8. - 9. třída): Lukáš Vojta - Dvorského - 7:21  

Další akci orientačního běhu chystá Městský svaz orientačních sportů Ostrava na 4. prosince jako XVI. ročník závodu MIKULÁŠ 2016, který se poběží ve zcela novém zmapovaném prostoru v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám