Hlavní obsah

V Opavě startuje kulturní festival FreiPlatz

Novinky, Tomáš Labanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoudenní festival, který se snaží o propojení kulturních scén hudebních klubů, barů, kaváren, restaurací a veřejného prostoru s multižánrovým programem, zažije Opava. První oficiální ročník festivalu se tu uskuteční během pátku a soboty 6. a 7. května.

Foto: © 2015 FreiPlatz - opavská klubová noc

Logo festivalu FreiPlatz

Článek

Tomuto projektu předcházela pilotní akce, která proběhla na podzim minulého roku (konkrétně 20. - 21. listopadu) a jejím úkolem bylo zjistit, zda je tento typ akce v Opavě žádaný. Pořadatelé při této "testovací verzí" festivalu zkoumali například organizační možnosti, ale také zájem publika.

Na základě pozitivních ohlasů se poté rozhodli, že by tento festival rádi připravovali pravidelně dvakrát do roka. Jednou na podzim, kdy by byl orientován spíše na produkci ve vnitřních prostorách, a jednou na jaře. To by se, podle organizátorů, zase jednalo o kombinaci open-air produkce, produkce v interiérech a v městském veřejném prostoru.

FreiPlatz je, co se Opavy týče, jedinečný právě tím, že se odehrává v jeden čas na několika místech (galerie Gottfrei, Music Club 13, Klub Art, Café Evžen, Humphrey´s bar, Music bar Jam a galerie Cella), mezi kterými mohou návštěvníci v průběhu obou dní volně přecházet.

Nabízí tak pestrou paletu hudebních programů v podobě koncertů, poslechových a tanečních večírků, autorských čtení, workshopů, soutěží i divadelních představení. Během jednoho víkendu se návštěvníkům představí řada českých, ale i zahraničních, umělců a interpretů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám