Hlavní obsah

V Olomouci je k vidění retrovýstava připomínající, jak jsme kdysi žili

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V olomoucké Galerii Šantovka je až do konce srpna k vidění unikátní výstava. Připomenout si díky ní můžeme atmosféru starých časů - jak jsme dříve cestovali, co jsme jedli, pili, a další věci, které byly před revolucí "in". Výstavu připravila galerie ve spolupráci s Radiem Čas.

Foto: Radio Čas
Článek

”Výstava připomíná nejsilnější okamžiky, legendární výrobky a život před rokem 1989. V tematických vitrínách expozice v přízemí Šantovky nabízí například nejznámější hračky, k vidění jsou třeba „igráčci“, „mončičáci“ nebo první elektronické hry a další věci, které si ještě dobře pamatujeme ze 70. a 80 let,” vysvětlila Barbora Šindelková, manažerka programového marketingu Radia Čas.

Výstava doplňuje letní projekt ve vysílání moravského Radia Čas „Retro léto“. Lidé si tak můžou připomenout atmosféru starých časů, jak se dříve bavili, co jedli a pili, a další věci, který byly před revolucí „in“.

Výstava je doplněna panely s fotografiemi a obrazovými materiály, které zaslali do rádia posluchači při vzpomínání na retro časy. Můžeme si tak připomenout, jak se cvičilo na spartakiádách, jak a kam se jezdilo na dovolené, nebo jaká se poslouchala hudba.

Výstava Retrosvět je umístěná v přízemí u vchodu do Galerie Šantovka pod lávkou a je volně přístupná. 

Na retro vlně se ponese i doprovodný program k výstavě Retro odpoledne, které se bude konat v pátek 15. srpna v přízemí galerie Šantovka a ve venkovních prostorách. Dospělí si zde můžou zavzpomínat, jak si dříve hrávali, a děti vyzkouší, jak se bavili jako malí jejich rodiče. Pro příchozí budou připravené soutěže, drobné dárky i speciální retro osvěžení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám