Hlavní obsah

V okolí frýdecko-místeckých hřbitovů budou od pátku hlídkovat strážníci

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřbitovy budou v následujících dnech jako každým rokem zažívat jednu z největších návštěvností v roce. Důvodem je blížící se Památka zesnulých, která připadá na 2. listopad.

Foto: Jana Matějíková

dušičky

Článek

Při této příležitosti se hřbitovy již několik dní předem halí do květinové výzdoby a světel svíček, které tam přinášejí příbuzní zesnulých. V rámci této tradice budou hřbitovy ve správě města Frýdku-Místku otevřeny déle, než je obvyklé.

Provozní doba hřbitovů bude prodloužena od 23. října do 8. listopadu.

-        Bez omezení - hřbitov v Chlebovicích, ve Skalici, v Lysůvkách a evangelický hřbitov v Lískovci.

-        Do 20 hodin - hřbitov ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci.

Od 9. listopadu budou hřbitovy ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci otevřeny do 18 hodin, ostatní zůstanou otevřeny bez omezení.

Dušičkový čas doprovázen vyšší návštěvností hřbitovů souvisí se zvýšenou frekvencí dopravy v okolí pohřebišť a spojován bývá také s krádežemi. V okolí hřbitovů  budou od tohoto pátku 23. října až do 2. listopadu hlídkovat strážníci městské policie.

Zaměří se na dodržování veřejného pořádku, na hřbitovní zloděje, ale také na vykradače aut. Zvýšenou pozornost budou věnovat lokalitě centrálního hřbitova na Panských Nových Dvorech, ale také okolí hřbitovů ve Skalici, Chlebovicích, Lysůvkách a Lískovci. Usměrňování provozu u příjezdu a výjezdu ze hřbitovů bude stejně jako v loňském roce v kompetenci republikových policistů.

V souvislosti se zvýšeným pohybem na veřejných pohřebištích strážníci žádají občany o dodržování bezpečnosti a zároveň je žádá, aby v případě zahlédnutí podezřelých osob kontaktovali městskou policii na lince 156 nebo Policii České republiky na lince 158.  

Reklama

Výběr článků

Načítám