Hlavní obsah

V Nemocnici Šumperk pomáhají speciální pásky ulevit od bolesti nově i budoucím maminkám

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odborníci z Nemocnice Šumperk začali nově tejpovat také budoucí a novopečené maminky. Speciální tejpovací pásky pomáhají ulevit například od otoků, bolestí zad, nohou nebo kyčelních kloubů. Právě otoky a bolesti zad přitom trápí těhotné ženy nejčastěji.

Foto: Tereza Bulková, Nemocnice Šumperk

Speciální pásky slouží nejen jako vydatná podpora těhotenského bříška a břišních svalů, ale také jako prevence vzniku pupeční kýly.

Článek

Kineziotaping je stále oblíbenější terapeutická metoda, která spočívá v nalepování speciálních elastických pásek s pružností odpovídající lidské kůži na bolestivá místa na těle. Metoda napomáhá redukovat bolesti kloubů, svalů, pomáhá od otoků i modřin. Zároveň zlepšuje hybnost a pohyblivost bolavých kloubů a podporuje svaly v pohybu. Stále oblíbenější terapeutickou metodu léčby začali nově nabízet odborníci z Nemocnice Šumperk také těhotným ženám a novopečeným maminkám.

„Speciální pásky slouží nejen jako vydatná podpora těhotenského bříška a břišních svalů, ale zároveň zamezuje jejich rozestupu a slouží také jako prevence vzniku pupeční kýly. Kineziotaping taktéž zlepšuje lymfatické drenáže podkoží břišní stěny, zmírňuje dechové potíže maminek, odlehčuje od tlaků těhotné dělohy na symfýzu a v neposlední řadě slouží jako prevence vzniku pupeční kýly,“ vysvětlila porodní asistentka Zuzana Brožová Dis.

Speciální pásky ale mohou pomoci ženám i po porodu. Aplikace tejpů totiž výrazně napomáhá břišním svalům novopečených maminek k navrácení se do jejich původního stavu, pomáhá tzv. zavinování dělohy. „V případě porodu císařským řezem mohou tejpy pomoci v zabránění rozestupu břišních svalů a vzniku pupeční kýly,“ dodala porodní asistentka s tím, že speciální pásky mají také příznivý efekt při hojení ran a jizev po císařském řezu.

Tejpy jsou voděodolné a prodyšné, budoucí maminky tak v běžných činnostech, jako je například sprchování nebo sportování, nijak neomezují. Tejpování provádí odborníci z Nemocnice Šumperk v porodnické ambulanci vždy po předchozím objednání. Víc informací získají zájemkyně na telefonním čísle 583 332 302.

Reklama

Výběr článků

Načítám