Hlavní obsah

V neděli se bude v pražském parku Ladronka běhat pro Centrum Paraple

Novinky, Robin Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. června se v parku Ladronka na Praze 6 uskuteční již 19. ročník benefičního Běhu pro Paraple. Pro běžce je připraven závod na 5,1 km a běhy na 100 m. Během dne vystoupí Ondřej Ruml, Support Lesbiens, Circus Brothers a další. Hlavní závod odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák.

Foto: archiv Centra Paraple

Již v neděli se uskuteční Běh pro Paraple!

Článek

Nedělní program tradičního Běhu pro Paraple začne v parku Ladronka již ve 13 hodin. Během odpoledne se na pódiu vystřídají Ondřej RumlPavel Horejš, Ester Kočičková, youtubeři Kovy a Bé Hà Stylewithme. Hudební produkce bude zakončena koncerty skupin Support Lesbiens a Circus Brothers.

Pro nejmenší účastníky je připraveno vystoupení Magdaleny Reifové a Petra Vacka a divadelní představení spolku Loutky bez hranic. Děti mohou zavítat také do kreativních dílen, zúčastnit se školy v žonglování, či si vyzkoušet slackline. 

Svou účast v letošním ročníku Běhu pro Paraple si všichni návštěvníci budou moci zdokumentovat ve foto boxu INSTAX.

Hlavní závod na 5,1 km v 16.30 již tradičně odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Pro další sportu chtivé účastníky je připravena série krátkých běhů na 100 m. Vítězem Běhu pro Paraple se stává každý, kdo vyrazí na trať - svou účastí podpoří dobrou věc.

Výtěžek z celé akce je určen přímo na provoz Centra Paraple, které poskytuje lidem s poškozením míchy služby sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství a podporuje je v aktivním návratu do běžného života.

Své služby bude Centrum prezentovat přímo na červnovém běhu. Všichni návštěvníci si, kromě jiného, v parku Ladronka budou moci vyzkoušet jízdu a závody na handbiku -  speciálně upraveném ručním kole pro osoby se zdravotním postižením a spatřit tak cílovou pásku z jiné perspektivy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám