Hlavní obsah

V Mníšku pod Brdy mají parník, s kterým se popluje za vzděláním

Novinky, Jana Digrinová

V září zahájila provoz nově zrekonstruovaná Mateřská škola Nová v Mníšku pod Brdy, která dnes rodičům a dětem nabízí o 25 míst více než v předchozích letech. Součástí rozsáhlé rekonstrukce byla úprava suterénu školky, která začne v nejbližších týdnech sloužit jako nová lidová škola umění.

Foto: Jana Digrinová

Opravená mateřská školka s "palubou a komínem"

Článek

„Stálo nás to 25 miliónů, ale máme v Mníšku parník, který proveze vzděláním nejen naše nejmenší, ale také ty, kteří touží tancovat, hrát na hudební nástroje nebo se naučit malovat,“ říká starosta Petr Digrin. „Elegantní parníček si může v sobotu 9. října od 9 do 14 hodin prohlédnout každý na Dnu otevřených dveří," dodal.

Mateřská škola nabízí tři třídy v detailech upravené tak, aby se děti cítily opravdu jako na parníku, který pluje po klidné mořské hladině. „Jsme mateřská škola zaměřená na enviromentální výuku. Děti učíme milovat přírodu a umět se v ní chovat. Motiv parníku využijeme při vzdělávání. Chystáme námořnické dny, kdy se budeme věnovat mořským živočichům. Malování, tancování, zpívání i jídlo, všechno bude o moři,“ mluví o svých plánech ředitelka Poučková, která úspěšně provedla školku obdobím, kdy se za provozu bouralo, stavělo, dělaly nové rozvody i střecha.

„Bylo to těžké období a naší největší starostí bylo, aby se nikomu nic nestalo a děti vnímaly stavbu co nejméně,“ dodává ředitelka školky, která má nový důvod k radosti. Nějaký čas bude ještě trvat, než budou moci využívat novou zahradu u školky, kterou čeká zásadní rekonstrukce. V současné době využili nabídku mníšecké fary. Ta školce propůjčila svoji zahradu, která je nedaleko. „Na zahradě jsou herní prvky, zázemí a pěkné prostředí,“ chválí ředitelka vstřícnost fary.

Mateřská škola ve svém suterénu poskytne nové útočiště lidové škole umění. Tancovat se děti budou učit v tanečním sále, který v Mníšku dodnes chyběl. Vznikly nové klubovny pro dramatické a výtvarné činnosti i nové učebny pro výuku hry na hudební nástroje. Parník bude poklidně plout a nabízet přístřeší dětem dlouhá léta a vy máte jedinečnou možnost spatřit všechna jeho tajná zákoutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám