Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi se mezi veterány představil i Ford T z roku 1915

• Aktualizováno
Novinky, Kateřina Martykánová

Závěr minulého týdne přinesl v pořadí již čtvrtý ze série letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride

Jeden z účastníků veteránské jízdy pod Troskami.

Článek

Poprvé v letošním roce se počasí umoudřilo a v průběhu třídenního veteránského setkání od 5. do 7. června tak připravilo návštěvníkům v Mladé Boleslavi a okolí ničím nezkažený zážitek.

Vrcholem akce byl 5. ročník závodu historických automobilů a motocyklů Oldtimer Bohemia Rally - Fiva, kterou doprovázela řada akcí na zajímavých místech po trase tohoto závodu středočeským regionem.

Na start závodu se postavilo 76 závodních posádek. Absolutním vítězem závodu se v soutěži FIVA Martin Cieslar se svým Fordem Mustangem z roku 1967, v soutěži NON FIVA potom německý závodník Jens Rödel s Wartburgem z roku 1965. Úplně nejstarším vozem závodu byl Ford T z roku 1915.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos zařadily nejen přehlídky v Mladé Boleslavi, ale také návštěva Hradu Trosky nebo Benešova nad Ploučnicí

Oldtimer Bohemia Rally - Fiva byla, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě značce Laurin a osobám obou nositelů tohoto slavného jména.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám