Hlavní obsah

V Mirovicích proběhne mše za dívku, usmrcenou na Orlické přehradě

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když od události, kdy byla při srážce o život připravena řidičem vodního skútru osmnáctiletá Simona, uběhlo již značně více než rok, připomínka památky oběti této nehody se uskuteční 3. února v husitském kostele v Orlíku nedalekých Mirovicích. Bude to právě v den jejích nedožitých dvaceti let.

Foto: Simonka J.

Poslední chvilky mladého života..., z mobilu Simony J. (foto poskytla její matka)

Článek

Jistě stále mnozí mají v paměti osudný letní den roku 2016, kdy došlo k této tragické události, jejíž příčinou zjevně, i jak potvrdil před soudem odborným stanoviskem pracovník státní plavební správy, byla nedbalost a nedání přednosti ze strany posádky skútru.

Pro matku oběti neadekvátní následný podmínečný trest jí vzal víru v spravedlnost danou pozemskými zákony, a až později se jí naskytla možnost seznámit se v nelehkých časech (vygradovaných navíc poté ještě účastí při autohavárii, kde zemřel její spolujezdec) s evangelickým knězem Bratrem Filipem. Ten, stejně jako její přátelé a podobně zasažení lidé, se jí stal další oporou v bolestech duše, kdy selhala i zařízení, od kterých čekala pomoc.

Právě v kostele církve, jejímž je Bratr Filip členem, a kde sám sloužil, proběhne připomínka na zmařený lidský život, skutečnost, s kterou se rodič může jen těžko smířit. Mimochodem, i tento kostel nedávno díky pomoci dárců a dobrovolníků prakticky povstal z popele - v roce 2015 ho zachvátil ničivý požár, který prověřil a potvrdil akceschopnost našich požárníků

Mše za Simonku začne v 18 hodin, adresa kostela je zcela pro husitskou obec symbolická, a to mirovická ulice nesoucí název Táborská, číslo 243 - mapa zde.

Vítáni jsou všichni, kterým není cizí utrpení bližních - bez ohledu na to, zda s nimi zasedají ke společnému stolu, či se vůbec osobně neznají. Nikdo z nás neví, kdy ho přízeň ostatních může v budoucnu podpořit a po zlomové situaci mu vrátit - byť jen drobnou část - naděje na méně bolestný život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám