Hlavní obsah

V litoměřickém divadle chystají výstavu fotografií ze života rodin a dětí v náhradní péči

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti svých 11. narozenin připravuje Centrum pro náhradní rodinnou péči v Litoměřicích výstavu fotografií, která bude od poloviny září více než měsíc přístupná veřejnosti v prostorách litoměřického Divadla Karla Hynka Máchy. Vernisáž k zahájení výstavy se bude konat 14. září od 18:00 hodin.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

V Litoměřicích bude výstava fotografií ze života dětí v náhradní rodinné péči.

Článek

„Letos se jedná již o 3. ročník výstavy. Tentokrát jsme se rozhodli celou akci uspořádat pod názvem Vracíme dětem úsměv. Fotografie byly pořízeny na akcích, které pro náhradní rodiny pořádá naše Centrum," řekla ke konání výstavy zakladatelka a ředitelka Centra Margita Šantavá.

„Jsem ráda za vše dobré, co se nám podařilo, ale také za pomoc, které se nám dostává. Děkuji za podporu soukromým i veřejným subjektům, bez jejichž pomoci by naše činnost nebyla možná,“ dodala k činnosti Centra ředitelka.

Vernisáž doprovodí pěvecký sbor Páni kluci. Pro všechny účastníky bude připraveno drobné občerstvení a nejmenší účastníky přivítají v dětském koutku.

Na samotnou výstavu bude v říjnu navazovat již 8. ročník Divadelní benefice ochotnických souborů. Všichni příznivci prken, která znamenají svět, se na sérii divadelních vystoupení mohou těšit od 14. do 21. října v Divadle Karla Hynka Máchy. Přijede například soubor Dejvického divadla nebo divadlo z Příbrami. Předprodej vstupenek na všechna představení, která se budou konat v rámci benefice, začne v den zahájení vernisáže fotografií 14. září v 19:00 hodin na všech pokladnách MKZ Litoměřice. Výtěžek z benefice bude opět věnován dětem v náhradní rodinné péči.

A jaké jsou plány Centra do nejbližší budoucnosti? „Chceme především pokračovat ve všem dobrém, co se nám daří. Určitě chceme zachovat tradiční akce, jako jsou víkendové pobyty pro pěstouny či osvojitele, doučování, programy pro mládež, pravidelné skupinky, prostě všechny podpůrné programy a aktivity. Důležité je, aby naše činnost byla skutečnou podporou. Neustále prohlubujeme pomoc pěstounským i osvojitelským rodinám a snažíme se zařazovat nové programy i nové zajímavé lektory, abychom uspokojili maximum potřeb našich klientů. Centrum v současné době podporuje přibližně 150 rodin. Své hlavní zázemí máme v Litoměřicích, druhou pobočku v Ústí nad Labem. Letos přibyla ještě nová pobočka v centru Litoměřic. Snažíme se zajišťovat služby na větším území, abychom zlepšili dostupnost a komfort pro klienty," řekla k činnosti Centra Margita Šantavá.

Posláním Centra pro náhradní rodinnou péči je dlouhodobá podpora rodin s dětmi v náhradní rodinné péči. Centrum pomáhá jak osvojitelům, tj. rodinám, které si opuštěné děti adoptovaly, tak také pěstounským rodinám. Zajišťuje odbornou pomoc při řešení akutních rodinných problémů, ale také odborná školení, rozvojové a volnočasové programy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám