Hlavní obsah

V Lichnově zahájí éru lezení na umělé stěně

Novinky, Jiří Matúš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lichnově na Novojičínsku se rozrůstá víceúčelové hřiště. Díky programu Think Big Nadace O2 zde vyroste umělá lezecká stěna. Místní amatérští lezci tak chtějí v nejbližším okolí rozšířit zájem o tento velmi oblíbený sport.

Foto: Jiří Matúš

Návrh lezecké stěny v Lichnově

Článek

Před třemi lety vyrostlo v Lichnově víceúčelové hřiště a díky tomu se v malé vesnici zvýšila volnočasová nabídka nejen pro děti a mládež. Hřiště však stále skrývalo velký potenciál. Ten objevili místní mladí nadšení lezci a rozhodli se zde vybudovat venkovní, umělou lezeckou stěnu.

Lezecká stěna bude 8 metrů vysoká věž opláštěna ze tří stran. Vznikne zde 6 lezeckých tras na ploše 85 metrů čtverečních. Celková cena stěny je odhadnuta na 500 000 Kč.

Výstavba stěny byla zahájena v prosinci vybudováním betonových základů. Zbytek stavby je naplánován na únor až březen letošního roku. Stavba je podpořena z programu Think Big Nadace O2, obcí Lichnov a drobnými partnery. Stále však není finančně dostatečně pokryta, a tak se zde nabízí prostor pro případné sponzory.

Využití stěny je určeno široké veřejnosti. Největší prostor dostanou děti a mládež v rámci kroužků, avšak i dospělí zde mohou vyzkoušet své síly, např. pod vedením zkušených instruktorů.

"Lezení je aktivita, která rozvíjí nejen pohybové schopnosti a dovednosti lidí, ale také nutí k přemýšlení, komunikaci a spolupráci. Je to silně relaxační činnost," uvedl Jiří Matúš, strůjce myšlenky.

Další informace o výstavbě lezecké stěny jsou k dispozici na webu www.vasvolnycas.cz/lezeme

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám