Hlavní obsah

V Libochovicích již po sedmé pochodovali za rozsvícenou dýní

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolo šesti set obyvatel města Libochovice, zejména dětí, vyrazilo v pátek 1. listopadu do městského parku na sedmý ročník večerního pochodu za rozsvícenou dýní.

Foto: Jiří Růzha

7.ročník pochodu za rozsvícenou dýní v Libochovicích

Článek

V půl šesté večer se pod Statuí na náměstí v Libochovicích sešlo na šest set dospěláků a dětí, aby se v předvečer svátku Všech svatých společně pobavilo na dalším ročníku Pochodu za rozsvícenou dýní.

Náměstí se pomalu zaplňovalo různobarevnými lampiony a atmosféru doplňovaly rozsvícené dýně, které lemovaly tuto část náměstí. Po zahajovacím projevu, kterého se ujala starostka města Ing. Jana Holá, všem zazpíval dětský pěvecký sbor z místní základní školy.

Průvod se hnul a celý dav pomalu pohlcovala tma městského parku vyzdobeného rozsvícenými, vydlabanými dýněmi, které lemovaly celou trasu pochodu. Dýně vyráběly děti ze základní školy, a jak paní starostka při projevu upozornila, zůstanou dýně na svém místě celý víkend, aby se mohli i ostatní občané pokochat dýňovými výtvory. Velmi atraktivní byla též po trase ukrytá strašidla, která sice pouštěla hrůzu a děs, ale také plnými hrstmi rozdávala bonbóny a různé pamlsky.

Na konci cesty čekalo na děti zdarma malé občerstvení v podobě horkého čaje, které zajistila paní Bauerová, majitelka Pamplony. Dospělákům do něho za drobný peníz přidali ještě něco dalšího, na ještě větší zahřátí. Stánek byl v obležení. Všichni pak čekali na poslední část tohoto večera, ohňostroj.

V sedm večer to začalo. Všichni mohli obdivovat pestrobarevné světelné efekty, někteří stáli v parku, mnoho lidu zaplnilo most přes Ohři. A to byl závěr celé akce a nastal čas jít domů. Spousta lidiček však využila chladný večer ještě na setkání s přáteli.

Tato akce získává větší a větší oblibu a je nutno vyzdvihnout i velmi dobrou organizaci celé akce, jak v zabezpečení celé trasy, která z části vedla po dosti frekventované silnici do Poplz, tak i v parku či při ohňostroji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám