Hlavní obsah

V květnu do Velkých Pavlovic za tradicemi i vínem

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Pavlovice lákají v květnu na tradice, na víno, na tanec. Návštěvníky čekají degustace vína, ochutnávka gulášů, country bál, poznávání Modrých Hor na kole i pěšky, večerní posezení s písní pod rozhlednou, přehlídka dětských verbířů.

Foto: TIC Velké Pavlovice
Článek

Velké Pavlovice lákají návštěvníky v měsíci květnu na různě tematické zaměřené akce. Vybírat si nebude jednoduché.

Spolek vinařů Víno z Velkých Pavlovic v sobotu 2. května pořádá tradiční Májové otevřené sklepy. Vynikající velkopavlovická vína bude možné ochutnat v téměř dvaceti vinných sklepech a tentokrát také v rodinném vinařství Šlechtitelská stanice vinařská i s prohlídkou sklepních prostor. Pro návštěvníky jsou také připraveny různé druhy občerstvení a zajímavý doprovodný program.

Ekocentrum Trkmanka a TJ Sokol pořádají v sobotu 9. května již druhý ročník akce Velkopavlovický gulášfest. O titul nejlepšího guláše se utká patnáct soutěžních týmů. V rámci doprovodného programu vystoupí děti z mateřské školy, kouzelník Ondřej Sládek, proběhne soutěž na elektrickém býku, návštěvníci si vyzkouší pečení chleba.

Přátelé country zvou 9. května večer na pravý, nefalšovaný májový Country bál. Bál zahájí vystoupení dětí z místního kroužku Baby country. K tanci a poslechu budou hrát Rančeři z Brna.

Nadace partnerství pořádá 16. května v rámci seriálu Krajem vína 2015 Májové putování okolím Modrých Hor s Českým rozhlasem Brno. pro návštěvníky jsou připraveny různě dlouhé okruhy, jak pro náročné cyklisty, tak pro rodiny s dětmi a pěší. Zažijí atmosféru jara ve vinicích, objeví tajemství vinných sklepů, ochutnají místní speciality a vyhrají zajímavé ceny. Součástí letošního programu je také soutěž o nejlepší koláček.

Svazek obcí Modré Hory pořádá v sobotu 16. května večer Setkání mužáckých sborů regionu Modrých Hor pod rozhlednou Slunečná. Zazpívají Presúzní sbor z Velkých Pavlovic, Svodničan z Bořetic, Mužáci z Němčiček a Mužáci z Vrbice.

V sobotu 23. května zve Svazek obcí Modrých Hor a VOC Modré Hory první ročník soutěžní přehlídky vín 30 vín Modrých Hor. Na soutěžní přehlídce budou představena vína tradičních odrůd celého mikroregionu Modrých Hor.

Nejlepší nakonec - v sobotu 30. května proběhne ve Velkých Pavlovicích regionální kolo soutěže O nejlepšího dětského verbíře Hanáckého Slovácka. Soutěžící dětské verbíře bude doprovázet cimbálová muzika Šmytec z Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám