Hlavní obsah

V Krupce se připojili k akci Ukliďme Česko

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 18. dubna odstartovala v celé České republice dobrovolnická akce Ukliďme Česko. Lidé, kterým není lhostejný stav jejich okolí, se sešli také v Krupce a společně uklízeli větší či menší nepořádek.

Foto: Rostislav Kadlec

V Krupce uklízeli Na Prokopce

Článek

„Odpadků bylo opět více než dost. Rád bych vyzval všechny naše spoluobčany, abychom nebyli lhostejní, a odpadky dávali tam, kam patří, tedy do koše a na místa k tomu určená. Bude se nám lépe žít a ušetřené peníze za likvidaci černých skládek pak můžeme využít jinde, například při pomoci seniorům,” řekl po ukončení úklidu starosta Krupky Zdeněk Matouš.

S dalšími zastupiteli města se aktivně zapojil do uklízení odpadků v okolí pietního místa Na Prokopce. Výsledkem společné práce byla multikára naplněná všemožným odpadem.

Místní krupští organizátoři dobrovolného úklidu nezvolili okolí Prokopky náhodou. Jedná se totiž o pietní místo věnované obětem 2. světové války, zvláště pak 313 obětem pochodu smrti, který se na sklonku války uskutečnil v okolí Krupky. Letošní slavnostní shromáždění k 70. výročí ukončení 2. světové války se koná ve čtvrtek 23. dubna od 10 hodin v Krupce Na Prokopce, kam je široká veřejnost srdečně zvána.

Cílem akce Ukliďme Česko je nejen uklidit odpadky ve svém okolí, ale také zvýšit povědomí veřejnosti o ekologických otázkách a vyvolat celospolečenskou diskusi o nepořádku kolem nás. Loňský úspěšný ročník, který byl oceněn Ekologickým Oskarem, motivoval organizátory ze spolku Ekosmák k pořádání dalšího ročníku v tomto roce.

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko vychází z mezinárodně osvědčeného modelu Let's Do It!. Tento typ úklidových akcí již proběhl úspěšně ve více než 100 zemích za účasti 9 milionů dobrovolníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám