Hlavní obsah

V Krupce přivítali nové občánky města

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 21. března byla krupská radnice místem slavnostního okamžiku. V malé zasedací místnosti proběhlo vítání nových občanů města, tedy spíše občánků, protože ve městě přivítali děti, které se narodily v minulých měsících. Prostory sálu byly zaplněny do posledního místa.

Foto: Rostislav Kadlec

Starosta Krupky Zdeněk Matouš blahopřeje rodičům.

Článek

„Jsem velice rád, že rodiče dětí mají zájem nejen o tuto slavnostní událost, ale především o založení rodiny a následné bydlení v Krupce. Budoucností našeho města jsou totiž právě mladí lidé, a Krupka proto vyvíjí nemalé úsilí o spokojený život našich občanů,“ řekl po slavnostním přivítání nových občánků starosta města Zdeněk Matouš.

Všech 10 dětí, které v Krupce slavnostně uvítali, byly ve věku do 1 roku. Nejmenšímu byly 2 měsíce, tedy skutečné miminko.

V Krupce je vítání občánků tradicí, které se koná již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky.

„Vždy je velice dojemné, když vidíme současné mladé rodiče, které tu před 25 lety vítali jako miminka a nyní jsou zde oni se svými dětmi. Je vidět, že v Krupce bydlí celé generace rodin, pro které je naše město skutečným domovem,” doplnil s velkou radostí starosta Matouš.

Krupka patří mezi města regionu, kde vítání občánků považují za důležitou událost v životě obyvatel města. Všichni rodiče, kteří mají zájem o tento slavnostní akt, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám