Hlavní obsah

V Krupce dostali žáci 9. tříd svá vysvědčení v reprezentativních prostorách města

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K poslednímu dni školního roku neodmyslitelně patří předávání vysvědčení, které završuje celoroční studijní snažení žáků a studentů. Stejně tak tomu bylo na všech školách v Krupce, avšak pro žáky 9. tříd místních základních škol bylo předávání vskutku nevšední.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Předávání vysvědčení a pamětních listů absolventům ZŠ na městském úřadě v Krupce

Článek

Ředitelé základních škol ve spolupráci s vedením města uspořádali slavnostní předání vysvědčení a pamětních listů v reprezentativních prostorách obřadní síně, která patří k nejstarším částem zrekonstruovaného městského úřadu.

„Jedna etapa vaší přípravy na budoucí život končí a další začíná. Přeji vám, abyste po letních prázdninách úspěšně vykročili do dalšího vzdělávání na gymnáziích, středních odborných školách s maturitou nebo jiných učňovských odborných školách. Jste budoucností naší země, která potřebuje profesně vzdělané a manuálně zručné pracovníky,” řekl během předávání pamětních listů starosta Krupky Zdeněk Matouš.

S absolventy se samozřejmě rozloučili také ředitelé škol a třídní učitelé, kteří je doprovázeli významnou část jejich dětství. „Děkuji vám všem za krásných 9 let vaší školní docházky, kdy jste se pilně vzdělávali a úspěšně reprezentovali naší školu nejen ve sportu, ale i na olympiádách všeho druhu, kde jste prokazovali nabyté znalosti a dovednosti. Byli jste bezva parta,” rozloučil se s žáky během slavnostního aktu ředitel krupské ZŠ Teplická Tomáš Liška.

Vzhledem k tomu, že v samotné Krupce působí odborná učiliště a Biskupské gymnázium Bohosudov, někteří žáci budou pokračovat ve svém vzdělávání v Krupce. Mnoho dalších však bude dojíždět do okolních měst, především pak do Teplic a Ústí nad Labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám